Hyvinkääläisiä helmiä - musiikin kotiseutuaineiston digitointi
Vuoden 2014 AVI-hanke   (Ei saanut rahoitusta)

Hyvinkään kaupunginkirjasto
Kirjastopolku 2
0194592422
kirjasto@hyvinkaa.fi
FI-Hyvin
Katja Valjakka
0194592424
katja.valjakka@hyvinkaa.fi

Hyvinkääläistä musiikkihistoriaa on säilynyt ja säilytetään paitsi äänitteinä, myös lehtiartikkeleina ja pienpainatteina. Osana paikallishistoriallista kotiseututyötä haluamme saattaa hyvinkääläisiä artisteja, yhtyeitä, kuoroja ja esiintyjiä, tanssilavoja, yhdistyksiä jne. koskevat lehtiartikkelit ja pienpainatteet digitaaliseen muotoon.

Digitoinnissa kustakin julkaisusta tuotetaan kuvatiedosto. Verkossa aineisto julkaistaan PDF-muodossa.

Digitointihankkeen keskeisinä tavoitteina ovat hyvinkääläiseen musiikkihistoriaan liittyvien artikkelien digitointi kirjaston lehtikokoelmista ja aineiston tuottaminen Internetiin, missä se on kaikkien saatavilla ja vapaassa käytössä.

Aineisto myös luetteloidaan Ratamo-kirjastojen yhteiseen kotiseututietokantaan (Apila-tietokantaan) kuvailutietoineen.

Digitointihankkeen myötä arvokas kotiseutuaineisto saadaan esille ja hyödynnettäviksi valtakunnallisten hakupalveluiden kautta.

Hyvinkääläisen musiikkihistoriallisen aineiston digitoinnin keskeisiä työvaiheita ovat mm. aineiston etsiminen ja valinta, tekijänoikeuksien selvittäminen ja julkaisulupien hankkiminen, aineiston varsinainen digitointi skannerilla sekä digitoidun aineiston hallinta, mm. tiedostojen tallentaminen palvelimelle, julkaiseminen verkossa ja luetteloiminen Apilaan.

Kokonaiskustannukset 6 500 €

haettava avustus 3500 €

oma rahoitus 3 000 €

Henkilökuntakustannukset 1 kk x 3000 € = 3000 €