"Jatsia, jatsia", kuuluu aikamme ääni
Vuoden 2016 AVI-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)

Wikimedia Commons
Pyhäjoen kunnankirjasto
Ruukintie 1
kirjasto@pyhajoki.fi
FI-Pyhjo
Heikki Lahnaoja
heikki.lahnaoja@pyhajoki.fi

Raahessa toimii aktiivinen jazz-yhdistys Rajatsi ry, joka järjestää muun toiminnan ohella joka kesä kansainvälisestikin korkealaatuisen Rantajatsit -festivaalin. Pyhäjoen kirjasto haluaa siirtää osan festivaalista naapurikunnan puolelle järjestämällä yhden keikan kirjaston tiloissa. Kirjastossa asiakkaat uskaltaisivat lähestyä joskus hankalastikin lähestyttävää musiikkia rohkeammin. Tapahtuma houkuttelisi paikalle myös Rantajatsien muita kävijöitä Raahesta. Hyvissä ajoin ennen keikkaa asiantuntija pitäisi luennon, joka johdattaisi jatsin saloihin. Rajatsit hankkisi omien kontaktiensa kautta huippuluokan esiintyjän, jollaista ei täällä ennen olisi nähty. Keikan ajankohta olisi Rantajatsien aikaan kesän lopulla. Tapahtuman yhteydessä olisi jazz-aiheinen levy- ja kirjanäyttely. Ehkäpä tämä suhteellisen vähän kiertävä materiaali löytäisi näin kuuntelijansa ja lukijansa. Ajatelkaas, asiakkaat riistävät Miles Davisin levyt hyllystämme!

Haettava avustussumma sisältää esiintyjän ja luennoitsijan palkkiot.

Yhteistyökumppanin nimi/nimet:
Rajatsi ry
Toiminnan kuvaus ja hankkeen arviointi:

Pyhäjoen kirjasto järjesti yhdessä raahelaisen Rajatsi ry:n kanssa jazz-aiheisen luennon ja keikan. Raahen Rantajatsit ovat aina heinäkuun viimeisenä viikonloppuna, ja Pyhäjoen kirjaston tapahtumat olivat samaan aikaan. Rajatsi ry käytti omia kontaktejaan hankkiessaan esiintyjät. Synergiaetuja saavutettiin sijoittamalla Pyhäjoen kirjaston tapahtumat samaan aikaan Rantajatsien kanssa.

Torstaina 28.7. helsinkiläinen toimittaja ja promoottiri Matti Nives luennoi kirjastolla omasta jatsin kuunteluhistoriastaan. Luennon ja musiikkinäytteiden kautta tulivat tutuiksi jatsin keskeiset käsitteet teemoista, rytmeistä, sooloista ja improvisaatioista alkaen. Seuraavana päivänä kirjastossa konsertoi Suomen huipuista koostuva Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri. Yhtyeeseen kuuluvat Pauli Lyytinen, Verneri Pohjola, Mika Kallio ja Eero TIkkanen.

Molempiin tilaisuuksiin saapui yleisöä myös yli kuntarajojen, mikä oli tarkoituskin. Vielä paljon jälkikäteenkin asiakkaat tulivat kiittelemään tapahtumista. Luennolle olisi mahtunut enemmänkin väkeä, mutta paikalle saapuneet olivat aktiivisia harrastajia. Yhteistyö Rajatsi ry:n kanssa oli saumatonta ja mutkatonta.

Aiomme jatkaa hyvin alkanutta yhteistyötä Rajatsin kanssa jälleen seuraavana kesänä.

01/07/2016
31/08/2016

Katso Perustelumuistio 2016 Hankerekisteristä.