Juhlavuoden aikamatkaväristyksiä lapsille ja alakouluikäisille
Vuoden 2016 AVI-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)

Lapuan kaupunginkirjasto
Kauppakatu 23
kirjasto@lapua.fi
FI-Lapua
0209113-7
Hakala, Marita
kirjasto@lapua.fi

Hankeavustus on tarkoitus käyttää vuosien 2016-2017 aikana siten, että 1) Satuhahmot ja kirjojen päähenkilöt valloittavat kirjaston - Syksyllä 2016 järjestetään työpajoja kouluilla, joissa alakoulujen 3.-5.-luokkalaiset suunnittelevat ja tekevät opettajiensa johdolla eri materiaaleista satuhahmoja ja kirjojen henkilöitä, esim. Prinsesssa Ruusunen, Harry Potter. Tavoitteena on, että saadut isokokoiset hahmot sijoitetaan eri puolille kirjastoa heti juhlavuoden alussa. Saaduista satuhahmoista järjestetään äänestys ja voittajatiimi palkitaan elokuvalipuilla. - Markkinointi alakouluille aloitetaan heti syyslukukauden alussa 2016. 2) Kirjailijakaruselli - kirjailijavierailu kaikille alakoululaisille - Juhlavuoden aikana kaikki koululaiset pääsevät tapaamaan kirjailijan. Osalle kouluille kirjailija kuljetetaan kirjastoauton mukana ja osalle kouluista annetaan matka-avustusta, jotta he pääsevät kirjailijatapaa- miseen Vanhaan Paukkuun. Kirjailijavierailut pyritään järjestämään viikon aikana syksyllä 2017, kirjaston 20-vuotisjuhlapäivän aikoihin. - Lapualla on 12 alakoulua, tarkempi suunnitelma kirjailijavierailuista 3) Täti Taikakynän kuvitetut tarinatuokiot perhepäivähoitajille - Kuvitettuja tarinatuokioita tarjottiin ryhmisten ja päiväkotien lapsille syksyllä 2015, perhepäivähoidon lapset jäivät ilman ja niitä on toivottu heille. - järjestetään keväällä 2016, 3 aamuesitystä. 4) Värityspuuhakirja 2017 - Suunnittelu- ja toteutustyö ILOILO Minna Männistö + materiaalikulut (tussit), painatus- ja kopiointikulut, jakelu, matkakulut. Voidaan toteuttaa myös pienellä painosmäärällä ja jakelu esim. päiväkoti- ja kouluryhmille tapahtuu enimmäkseen sähköisesti. - Värityspuuhakirjasta otetaan pienehkö painos ja jaetaan sitä alakouluille ja päiväkodeille sähköisessä muodossa, joten koulut voivat kopioida sitä tarpeen mukaan. Suurempi painos otetaan siinä tapauksessa, että saadaan värityskirjalle sponsoreita, jotka osallistuvat kustannuksiin. 5) Väripaukut - yleisötilaisuus lapsille ja perheille - Tapahtumassa hauskanpitoa värittämisen ja piirtämisen parissa: jättisuuria väritysmattoja, live-piirustusnäytöksiä, värityskuvapisteitä, piirustusopetusta ym. Värityspuuhakirjan julkaisutilaisuus. - järjestetään keväällä 2017, 2 yleisötilaisuutta. 6) Satuseikkailu - satuhahmojen jekkuttelua kirjastossa - Kaikenlaista puuhaa satujen ja satuhahmojen parissa, esim. prinsessa- ja ritari- testi, satumainen tietovisa, piilotetaan kirjanmerkkejä lastenkirjoihin, Täti Taikakynä piirtää hupsuja muotokuvia lasten omista pehmo- ja unileluista ym. Teatteri Lapuan näyttelijät osallistuvat jekkutteluun satuhahmoina. - järjestetään kirjaston 20-vuotisjuhlien aikaan syksyllä 2017, 2 kertaa. 7) Suomen itsenäisyys -aiheinen joulukalenteri - 24 koettavaa pistettä ja avattavaa luukkua kirjaston tiloissa, suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä Täti Taikakynän kanssa.

Liisa Pohjanen, Anneli Autio Lapuan kaupunginkirjasto

01/04/2016
30/11/2017

Hanke on hakuehtojen mukainen. Avustusta voi käyttää hakemuksessa esitetyn erittelyn mukaisesti.

Perustelumuistio: http://hankkeet.kirjastot.fi/ohjeita/perustelumuistio-2016