Julkaisualusta yleisille kirjastoille KDK-asiakasliittymän osaksi
Vuoden 2011 OKM-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)

Turun kaupunginkirjasto
Linnankatu 2
20100
kaupunginkirjasto@turku.fi
FI-Tm
0204819-8
Ulla-Maija Maunu
ulla-maija.maunu@turku.fi

Turun kaupunginkirjasto on pilotoinut Kansallisen digitaalisen kirjaston asiakasliittymää hankkeen käynnistysvaiheesta asti (2010 kevät). Vaski-kirjastot, joihin Turkukin kuuluu uudistavat kirjastojärjestelmänsä keväällä 2012, jolloin verkkoliittymäksi on tarkoitus tulla Kansallisen digitaalisen kirjaston asiakasliittymään perustuva haku, joka upotetaan avoimen lähdekoodin julkaisualustaan, Drupaliin.

Turun kaupunginkirjasto on tilannut julkaisualustan Turun kulttuuritoimen kilpailuttaman mainostoimistoltä, KMG:ltä.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on luvannut kustantaa julkaisualustan, mikäli siihen toteutetut elementit ja moduulit annetaan vapaasti muiden yleisten kirjastojen käyttöön niiden liittyessä osaksi Kansallista digitaalista kirjastoa.

Mainostoimisto KMG on antanut tarjouksen julkaisualustan ensikertaisesta toteuttamisesta. Julkaisualusta valmistuu tammikuun loppuun 2012 mennessä. Siinä tähän mennessä toteutetut kokonaisuudet ovat nähtävissä tätä kirjoitettaessa  Kirjastot.fi:n palvelimella.osoitteessa http://vaski.kirjastot.fi.

Sivusto tullaan siirtämään vielä tämän vuoden aikana nopeammalle palvelimelle lopulliseen sijaintipaikkaansa Turun kaupungin palvelimelle. Tällöin osoitteeksi vaihtuu http://www.vaskikirjastot.fi .

Avustusta haetaan julkaisualustan totettamisesta syntyneisiin kustannuksiin, jotka eriteltynä ovat seuraavat:

Työprosessi ja kustannusarvio:

1. Graafisen ilmeen suunnittelu 40h