Kalajoen kirjaston uudet verkkosivut - kirjastojen siirtymäriitti II
Vuoden 2013 AVI-hanke   (Ei saanut rahoitusta)

Kalajoen kaupunginkirjasto
Pohjankyläntie 6
kirjasto@kalajoki.fi
FI-Kaljo
Eila Ainali
eila.ainali@kalajoki.fi

Haemme avustusta Kalajoen kaupunginkirjaston uusien verkkosivujen suunnitteluun ja teettämiseen ulkopuolisella asiantuntijalla.

Kalajoen kirjastolla on kahdet verkkosivut, koska Himangan kunta liittyi Kalajokeen 1.1.2010. Kirjastopalvelujen yhdistämiseen liittyviä ongelmia ratkottiin  Kirjastojen siirtymäriitti -hankkeessa, jossa yhtenäistettiin kirjastojen palvelukäytäntöjä. Vielä yhdistämättä ovat verkkokirjasto ja kotisivut.

Nykyiset sivut ovat vanhat ja sijaitsevat Kalajoen kaupungin sivuilla. Sivut ovat sekavat ja niissä on paljon virheitä. Kaupungin verkkosivujen julkaisujärjestelmä ei mahdollista isoja muutoksia nykyisiin sivuihin. Nykyisiä sivuja ei kannata enää korjata ja kehittää, vaan sivut pitäisi tehdä kokonaan uusiksi, uudella pohjalla. Kirjaston henkilökuntaresurssit ja osaaminen eivät riitä uusien sivujen suunnitteluun ja tekemiseen. Sivujen suunnittelu maksaa arviolta 10 000 - 20 000 euroa.

Kirjaston uudet kotisivut palvelevat kirjaston asiakkaita, henkilökuntaa ja kaupunkilaisia. Tavoitteena on uudistaa sivustoa samalla myös sisällöllisesti: uudet kotisivut mahdollistavat esim. kotiseutuaineiston paremman esillepanon, samoin lasten- ja nuortenaineiston ja palvelujen esiintuomisen.

Hankerahalla palkataan web-suunnittelija, joka suunnittelee uudet sivut henkilökunnan ja asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Perustetaan henkilökunnan ja asiakkaiden muodostama työryhmä, joka antaa vinkkejä siitä, mitä sivustolla tulisi olla. Sivuston tekijä kouluttaa henkilökuntaa sivuston käytössä.

Kirjastojen siirtymäriitti

02/09/2013
30/05/2014

Perustelumuistio löytyy Hankerekisterin etusivulta Info-palkin alta: http//hankkeet.kirjastot.fi/fi/ohjeita/perustelumuistio-2013