Keitä olemme, mistä tulemme, minne menemme? - Suomi 100 vuotta
Vuoden 2017 AVI-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)


Pöytyän kirjasto
Kirjaston osoite : 
Kyröntie 16
21800
Kirjaston puhelin : 
040 6722 968
Kirjaston sähköposti : 
kyron.kirjasto@poytya.fi
ISIL-tunnus : 
FI-Potki
Y-tunnus : 
1929519-5
Yhteyshenkilön nimi : 
Laila Uusitalo
Puhelin : 
0401435701
Sähköposti : 
laila.uusitalo@poytya.fi
Hankkeen tavoite: 

Hankkeen tavoitteena on yhteistyössä Auranmaan opiston kanssa tuoda Pöytyälle ja Auraan kulttuurin ja tiedemaailman edutajia esiintymään Studia Generalia -tyyppiseen luentosarjaan. Tavoitteena on auttaa meitä ymmärtämään historiaamme ja kulttuuriamme, keskustella siitä, miksi me olemme tässä ja nyt sellaisina kuin  olemme sekä suunnata katse siihen, mihin  olemme menossa.

Tavoitteen seurannan mittarit: 

Tavoitteen seurannan mittareita ovat tapahtumiin osallistuvien lukumäärä sekä kyselyin toteutettava arviointi osallistujien kokemasta luentosarjan antoisuudesta.

Kuvaus : 

Auran ja Pöytyän kirjastot järjestävät satavuotiaan Suomen kunniaksi syksyllä 2017 Studia Generalia -tyyppisen luentosarjan, jossa käsitellään maamme historiaa, nykyhetkeä ja tulevaisuutta sekä tieteen että kulttuurin keinoin. Resurssien niukkuuden vuoksi kirjailijavierailut ovat viime vuosina olleet kirjastoissa melko harvinaisia. Luentosarjassa toteutetaan kahdeksan luentoa Auran ja Pöytyän kirjastoissa. Luennoille hankitaan esiintyjiksi sekä tiede- että kulttuurielämän edustajia. Kirjasto hankkii esiintyjiksi esimerkiksi mikrohistorian, muodin historian, kirjallisuuden historian, elokuvan historian tai vastaavan ei-poliittisen historian edustajia vastineeksi edelleenkin valtavirtaa edustavalle poliittiselle historianäkemykselle. Kriteerinä esiintyjille on, että he mielellään olisivat julkaisseet aihetta koskevia yleistajuisia tietokirjoja. Luentojen yhteyteen kirjasto järjestää aihepiiriin liittyviä näyttelyitä ja avaa sisältöjä esimerkiksi aikuisvinkkauksin. Myös kirjastoissa kokoontuvissa piireissä, kuten eläkeläisten piireissä ja lukupiireissä, keskustellaan luentojen jälkeen esityksen teemoista.

Kirjasto hankkii jokaiseen toimipisteeseen esiintyjäksi myös kirjailijan, joka on kirjoittanut ansioituneesti suomalaista yhteiskuntaa, kulttuuria tai historiaa kuvaavia kaunokirjallisia tekstejä. Viimeisellä kirjaston järjestämällä luentokerralla esiintyjänä on esimerkiksi tulevaisuudentutkija, joka esittää näkemyksiään siitä, millainen tulevaisuuden Suomi ja tulevaisuuden yhteiskunta on.

Aikataulu: Hanke toteutetaan syyslukukaudella 2017.

Yhteistyökumppanin nimi/nimet: 
Auranmaan opisto
Aloituspäivämäärä : 
01/08/2017
Lopetuspäivämäärä : 
31/12/2017
 


Anomuksen rahoitus
Haettava avustus yhteensä: 
€6 500
Oma rahoitus yhteensä: 
€1 000
Budjetti euroissa yhteensä: 
€7 500
Haettu muu avustus: 
€0
Saatu muu avustus: 
€0

Toteutunut rahoitus
Koko budjetti: 
€0
Oma rahoitus yhteensä: 
€0
Muualta saatu avustus: 
€0
Yhteistyökumppanin rahoitusosuus: 
€0


Päätös
Myönnetty avustus euroissa.: 
€5 000

Perustelumuistio: hankkeet.kirjastot.fi/ohjeita/perustelumuistio-2017

 
okm
avi