Kiriastojen pittiverkosta paikathan Halsuan kokonen reikä.
Vuoden 2014 AVI-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)

Halsuan kunnankirjasto
Perhontie 27
halsukir@halsua.fi
FI-Halsu
Tuija Mäntykorpi-Kaunisto
tuijama@halsua.fi

Halsuan kirjaston asiakastietokoneet ovat vanhentuneet. Koneiden hitauden johdosta käyttäjämäärät ovat romahtaneet. Vuosina 2002-2008 käyttökertojen keskiarvo oli vuosittain 2806 kertaa vuodessa. Sitten määrät ovat laskeneet ja vuonna 2012 käyttökertoja oli 616.

Asiakkaat ovat usein kyselleet langatonta yhteyttä, jota meillä ei ole.

Kirjastolla ei ole kotisivua, mikä on suuri puutos.

Hankkeessa päivitetään kirjaston toiminta nykypäivään.

Tablet-tietokoneet

Hankitaan kaksi tablet-tietokonetta, jotta asiakkaat ja henkiläkunta voivat tutustua sen mahdollisuuksiin.

1000€

Pöytäkoneet asiakaskäyttöön

Hankitaan kaksi pöytäkonetta asiakkaiden työskentelyyn.

2000€

Digitointilaitteet

Asiakkailta on tullut usein toivomus kirjaston digitointipalvelusta. Hankitaan kirjastoon laitteet, joilla asiakkaat voivat siirtää digimuotoon VHS-nauhoja, c-kasetteja, LP-levyjä, valokuvia, diakuvia, negatiiveja sekä editoida ko materiaaleja. Kunnalla on 2000 vanhaa lasinegatiivia, jotka myös digitoidaan ja arkistoidaan hyödynnettäviksi. Hankkeessa ostetaan tietotaitoa ko laitteiden hankkimiseen ja käyttäjäkoulutukseen kirjaston henkilökunnalle, joka sitten opastaa asiakkaita omissa töissään.

5000€

Luodaan langaton verkko kirjastoon laajentamalla valokuituverkko tukiasemalla ( esim. Linksys EA 2700)

100€

Teetetään kirjastolle sellainen kotisivu, jota kirjaston henkilökunta voi helposti päivittää ajankohtaisilla asioilla.

1000€

Perustettu kirjastolle blogi. Osoite: http://halsuankirjasto.blogspot.fi/

Kirjastolle hankittiin kaksi pöytätietokonetta,tasoskanneri, filmiskanneri, C-kasettitallennin ja aluksi kaksi iPadiä asiakkaisen käyttöön. Sitten lisättiin kaksi iPadiä, kun huomattiin, että koululuokkien kanssa tarvitaan useampi.

Hankittiin reititin, jolla saatiin langaton verkko asiakkaiden käyttöön.

Pidettiin kolme kurssia, joissa opastettiin henkilökuntaa ja asiakkaita kuvien digitointiin.

Asiakkaita opastetaan digitoimiseen ja digitoidun aineiston hyödyntämiseen.

01/04/2014
31/12/2015

Hanke on hakuehtojen mukainen. Avustusta voi käyttää esitetyn erittelyn mukaan. Perustelumuistio, ks.  http://hankkeet.kirjastot.fi/ohjeita/perustelumuistio-2014