Kirjaston ilmeen kohotus 2010-luvulle
Vuoden 2013 AVI-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)

Kerimäen kirjasto
Kerimäentie 6
kirjasto@kerimaki.fi
FI-Kerma
Soile Kokkonen
soile.kokkonen@savonlinna.fi

Kerimäen kirjasto on valmistunut 1981. Huonekaluhankinnat kirjaston asiakastiloihin ovat myös samalta ajalta.  Kirjaston perusrakenteet ovat kunnossa, mutta seinien maalipinnat ovat lohkeilleet. Tilat kaipaavatkin uudistusta 2010-luvulle.  Syksyllä 2012 lastenosaston seinät maalataan sisustukseen ja lastenosaston ilmeeseen sopivalla tavalla.

Kerimäen kirjasto pyrkii olemaan asiakkaidensa olohuone ja kokoontumispaikka. Kunnan vakinaisten asukkaiden lisäksi varsin ison osan kirjaston vuotuisista käyttäjistä muodostavat eri puolilta Suomea ja Eurooppaa saapuvat kesäasukkaat. Varsinkin kesäasukkaat kaipaavat hyviä tietoliikenneyhteyksiä ja mahdollisuuksia hoitaa asioitaan kaukana kotoa. Nykyiset tietokoneet ovat tulossa käyttöikänsä päähän ja ovat usein korjattavana. Arvioni on että uudet koneet hankkimalla säästämme pitemmällä tähtäimellä kun koneita ei jatkuvasti tarvitse viedä korjattavaksi.

Asiakkaiden viihtyvyyden parantamiseksi  on tarkoitus hankkia neljä pöytäkonetta ja niihin sopivat kuulokkeet ja nettikamerat ja väritulostimen, jossa on mahdollisesti myös skanneri. Näille yhteenlasketuksi hinnaksi olemme arvioineet 3500 euroa. Lisäksi on tarkoitus hankkia kaksi sohvaa ja kaksi nojatuolia sekä muutamia säkkituoleja lasten- ja nuorten osastoille, joilla parrannamme asiakkaiden käyttökokemusta ja viihtyisyyttä kirjastossa. Näiden hankintojen yhteishinnaksi arvioimme 4500 euroa.

Omana rahoituksena on tarkoitus hoitaa tietokoneiden asennustyöt, joiden arvioimme olevan 1000 euron luokkaa.

Kerimäen kunta yhdistyy Savonlinnan kuntaan 1.1.2013. Kerimäen kunnankirjasto jatkaa toimintaansa Savonlinnna kaupungin Kerimäen toimipisteenä. Savonlinnan kirjastotoimenjohtajana toimii Tapani Boman, jota on informotuitu kyseisestä hankkeesta. Samoin asiasta on käyty keskustelua etukäteen ELY-keskuksen Eeva Hiltusen kanssa hakemusmenettelystä kuntaliitostilanteessa.

Ei aiempia samankaltaisia hankkeita.

Avustusrahalla on hankittu kolme tietokonetta, yksi monitoimikone ja 3 ipadia Kerimäen kirjastoon. Lisäksi hankittiin omarahoituksella  2 sohvaa, 4 nojatuolia ja esittelyteline. Näillä hankinnoilla saimme piristettyä kirjaston yleisilmettä, joka on ollut aika tumma ja vanhentunut. Tietokoneiden hankinnoilla edistimme verkkoviestintää, kun laitteet vastaavat aikaansa. Ipadit on tarkoitettu kirjastossa käytettäviksi asiakkaille ja henkilökunnalle. Kirjaston palvelupisteissä järjestetään syksyn 2014 ja kevään 2015 aikana koulutusta ja neuvontaa asiakkaille tablettien käytöstä. Näin voidaan lisätä asiakkaiden tietoja laitteiden turvallisesta käytöstä ja miten niitä voi hyödyntää.

01/04/2013
31/05/2014

Hanke on hakuehtojen mukainen. Avustusta ei voi käyttää kalustehankintoihin. Perustelumuistio 2013, ks. http://hankkeet.kirjastot.fi/fi/ohjeita/perustelumuistio-2013