Kirjastosta kajahtaa : uutta otetta Pirkanmaan kirjastojen musiikkitoimintaan
Vuoden 2016 AVI-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)


Ylöjärven kaupunginkirjasto
Kirjaston osoite : 
Koivumäentie 2
33470
Kirjaston puhelin : 
040 133 1431
Kirjaston sähköposti : 
kirjasto@ylojarvi.fi
ISIL-tunnus : 
FI-Ylo
Y-tunnus : 
0158221-7
Yhteyshenkilön nimi : 
Marko Ojala
Puhelin : 
050 390 4619
Sähköposti : 
marko.ojala@ylojarvi.fi
Kuvaus : 

Hankkeen tavoitteena on tukea ja rikastaa PIKI-kirjastojen eli Pirkanmaan yleisten kirjastojen musiikkitoimintaa sekä saada sille näkyvyyttä.

Musiikkipalvelut ovat osa kirjaston perustoimintaa. Pirkanmaalla on 22 erilaista ja erikokoista kuntaa, joten palvelujen kirjo on hyvin laaja. Kaikille kunnille on kuitenkin yhteistä se, että kirjastojen musiikkipalveluja halutaan kehittää ja kohdentaa entistä paremmin.

Musiikin jakelu- ja käyttötavat ovat viime vuosina mullistuneet. Muutos koskee myös kirjaston asiakkuutta: lainaus ei enää äänitteiden kohdalla vedä entiseen tapaan. Vanhojen polkujen oheen on avattava uusia uria, jotta asiakkaat edelleen löytävät kirjastoihin ja niiden laadukkaiden musiikkikokoelmien sekä -palvelujen pariin. Tämän hankkeen avulla pyritään saamaan näkyvyyttä ja tehoa yleisten kirjastojen musiikkitoiminnalle. Tapahtumatuotannon kehittäminen ja uusien yhteistyökumppanien hankkiminen ovat tärkeässä osassa.

Pirkanmaalainen PIKI-yhteistyö perustuu vastavuoroisuuteen sekä kirjastojen kesken että asiakkaiden ja paikallisten toimijoiden kanssa. Yhteistyötä lisäämällä ja osaamista jakamalla musiikkikirjastotyölle avautuu uusia mahdollisuuksia. Ideat ja asiantuntemus koituvat näin koko maakunnan asukkaiden hyväksi.

Ylöjärven kaupunginkirjaston vetämän hankkeen antia sovelletaan koko Pirkanmaalla (Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Kihniö, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Punkalaidun, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi). Projektin ohjausryhmä kootaan PIKI:n musiikkikirjastovastaavista.

Hankkeeseen palkataan projektityöntekijä, jonka tehtäviin sisältyy:

  • PIKI-kirjastojen musiikkitoiminnan tilannekartoitus

  • hyvien käytänteiden dokumentointi ja jakaminen, esim. liikkuva musiikkikirjasto tapahtumiin, aikuisten musiikkivinkkaus, näyttelyt.

  • musiikkikirjastotoimintaan keskittyvien koulutustilaisuuksien järjestäminen, esim. tapahtumatuotanto, markkinointi, musiikkivinkkaus ja muu aineiston elävöittäminen, sähköiset palvelut.

  • PIKI-musiikkikirjastotoiminnan markkinointi, esim. PIKI-musiikkiesitteen valmistus, PIKI-plektrat jne.

  • tapahtumakiertueen järjestäminen

Hankerahaa haetaan seuraavasti:

  • projektityöntekijän palkka- ja matkakulut (22000 €)

  • koulutustilaisuudet: luentopalkkiot, matkakulut (6000 €)

  • PIKI-musiikkiesitteen ym. yhteisen markkinointimateriaalin taitto ja painatus (3000 €)

  • musiikkitapahtumien esiintyjäpalkkiot ja matkakulut (10000 €)

 

Kirjastojen omarahoitusosuus:

Kirjastojen vastuulle jää hankkeen vaatima työ: yhteistyö ja suunnittelu projektityöntekijän kanssa, koulutustilaisuuksien, tapahtumien ja näyttelyjen paikallinen järjestely (8000 €) sekä työtilan ja -välineiden järjestäminen projektityöntekijän tarpeisiin (1000 €). Hankkeen hallinnoinnista ja hallinnointikuluista (2000 €) vastaa Ylöjärven kaupunginkirjasto. Lisäksi kirjastojen osalle jäävät tapahtumien markkinointikulut (1000 €).

Yhteistyökumppanit, työryhmä: 

PIKI-kirjastot (Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Kihniö, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Punkalaidun, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi)

PIKIn musiikkikirjastotyöryhmä

Aloituspäivämäärä : 
01/05/2016
Lopetuspäivämäärä : 
31/12/2017
 


Anomuksen rahoitus
Haettava avustus yhteensä: 
€41 000
Oma rahoitus yhteensä: 
€12 000
Budjetti euroissa yhteensä: 
€53 000
Haettu muu avustus: 
€0
Saatu muu avustus: 
€0

Toteutunut rahoitus
Koko budjetti: 
€0
Oma rahoitus yhteensä: 
€0
Muualta saatu avustus: 
€0
Yhteistyökumppanin rahoitusosuus: 
€0


Päätös
Myönnetty avustus euroissa.: 
€20 000

Hanke on hakuehtojen mukainen. Avustusta voi käyttää hakemuksessa esitetyn erittelyn mukaisesti. Perustelumuistio: http://hankkeet.kirjastot.fi/ohjeita/perustelumuistio-2016.

 
okm
avi