Kirjat vinkeiksi, vinkit kuviksi, kuvat näyttelyksi
Vuoden 2014 AVI-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)

Siilinjärven kunnankirjasto
PL 60 (Kasurilantie 7)
kirjasto@siilinjarvi.fi
FI-Siili
Reetta Pihlaja; Maarit Kuusela
044 740 1386; 044 740 1380
reetta.pihlaja@siilinjarvi.fi; maarit.kuusela@siilinjarvi.fi

Hankkeen tavoitteena on innostaa lukemaan ja samalla etsiä uusia tapoja vinkata hyviä kirjoja yhdistämällä valokuvallinen ilmaisu kirjavinkin tekoon. Kohderyhmänä ovat sekä lapset, nuoret että aikuiset, myös harvemmin kirjastossa asioivat. Digikamerat ja kamerapuhelimet kun pysyvät kaikkien käsissä.

Annetaan leikkimielisessä valokuvauskilpailussa tehtäväksi kertoa 1-3 valokuvalla itselle mieluisasta kirjasta muillekin. Asiakkaiden oma osallistuminen ja kuvien idea on tällä kertaa tärkeämpää kuin kuvien tekninen taso.

Valokuvat pyydetään lähettämään digitaalisessa muodossa kirjastoon. Kuvat teetetään ja pohjustetaan A4-kokoon ja niistä järjestetään kirjastossa oikea näyttely. Mahdollisuuksien mukaan kuvia hyödynnetään lisäksi verkkokirjaston näyttelyssä ja muussa kirjavinkkauksessa. Tavoitteena on siten edistää myös henkilökunnan tietoja ja taitoja kuvankäytön mahdollisuuksista kirjastotyössä.

Hankkeen kustannukset koostuvat materiaali- ja mainoskuluista sekä henkilökunnan palkoista.

Kirjaston lasten-, nuorten- ja aikuistenosastot.

Hanke ei toteutunut.

Kirjavinkkiaiheinen valokuvakilpailu järjestettiin suunnitellusti kesällä 2014, mutta osallistujia ei saatu. Myöskään toinen, koululuokille suunnattu yritys ei tuottanut tulosta. Kirjavinkin käsite ei ehkä auennut asiakkaille samalla tavalla kuin meille kirjastossa työskenteleville. Projekti olisi jälkeen päin ajateltuna onnistunut ehkä paremmin ohjattuna työpajatoimintana.

Hyvää ideaa ei haudata, vaan kirjavinkkauksen ja valokuvauksen yhdistämistä tullaan kehittämään ja jatkamaan sopivien ryhmien kanssa tavalla tai toisella.

01/05/2014
31/12/2014

Hanke on kokonaisuudessaan hakuehtojen mukainen. Avustusta voi käyttää hakemuksessa esitetyn erittelyn mukaisesti. Perustelumuistio 2014, ks. http://hankkeet.kirjastot.fi/ohjeita/perustelumuistio-2014