Kiuruveden kaupunginkirjasto 150 v. -juhlavuosi
Vuoden 2012 AVI-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)

Kiuruveden kaupunginkirjasto, lukunurkkaus
Kiuruveden kaupunginkirjasto
Lähteentie 10 A, Pl 5
kiuruvesi.kirjasto@kiuruvesi.fi
Fl-Kirve
Marja Siponen-Nurkkala
marja.siponen-nurkkala@kiuruvesi.fi

Kiuruveden kaupunginkirjasto täyttää 150 v. heinäkuun 20. päivä 2012. Juhlavuoden merkeissä järjestetään tapahtumia niin aikuisille kuin nuorisolle ja  lapsillekin: kirjallisuusluento, kirjailijavierailuja, teatteria, musiikkia, lausuntatilaisuuksia ja itse juhlapäivä ohjelmineen.

Tapahtuminen ja tiedottamisen  avulla samalla markkinoidaan kirjastoa ja lisätään tunnettavuutta ja  mahdollisesti saadaan uusia asiakasryhmiä kirjaston käyttäjiksi. Niin kirjallisuutta kuin kirjaston palvelujakin tehdään tunnetuksi. Kirjastolla on vahvat juuret Kiuruvedellä. Juhlavuonna julkaistaan myös kirjaston historia ja ohjelmistossa,  esim. näyttelyissä, otetaan huomioon monipuolisesti  historiallinen näkökulma.

150-juhlavuoden tapahtumista tiedotettiin  mm.  Kiuruveden kaupunginkirjaston nettisivuilla  tapahtumakalenterissa. http://www.kiuruvesi.fi/Suomeksi/Palvelut/Kirjasto/Kirjasto-150-vuotta       Juhalvuoden valmistui myös kirjaston historia Kiuruveden kirjastolaitoksen vaiheet 1862-2008. Tämä löytyy oheisesta linkistä pdf-muodossa. Samasta linkistä löytyy myös asiakkaiden  kirjastomuistoja vuosien takaa.

Kirjastossa järjestettiin kaikkiaan 19 tapahtumaa juhlavuoden merkeissä monipuolisesti kaiken ikäisille. Niistä tärkeimmät 23.8.2012 Kirjastoiltamat (n. 500 kävijää): Ohjelmassa mm. musiikkia, karaokea, tarjoilua, kirjastoon tutustumista eli kirjastossa avoimet ovet. 30.8.2013 Taiteiden ilta  (795 kävijää), ohjelmassa: runopaja, sarjakuvapaja, musiikkia, esillä sarjakuvatöitä,  tarjoilua, kirjastossa avoimet ovet sekä 10.10.2012  kirjaston 150 -vuotisjuhla (136 kävijää). Useista kirjailijavierailuista suosituin oli Antti Tuurin vierailu Kiuruvedellä (52 kävijää). Kirjailijan Rukajärvi -aiheiset kirjat kiinnostavat, koska kiuruvetiset olivat sodassa Rukajärvellä. Pienempiin  kirjailijavierailuihin ja tapahtumiin osallistujamäärät vaihtelivat 10-40.  Pelipäivä 10.11.2012 oli suosittu (135 kävijää) sekä 20.11.2012 nuketeatteri/askartelua (200 kävijää).

Kirjastossa oli esillä kirjaston historiaa valokuvin esittelevä näyttely.

Kirjasto oli  tapahtumien kautta  esillä   Kiuruvesi-lehdessä ja Iisalmen Sanomissa,  netissä sekä seinäilmoituksin. Sitä kautta on lisätty kirjaston tunnettavuutta. Kesän tapahtumat houkuttelivat paikalle sellaisiakin  henkilöitä, jotka eivät ennen ole käyneet kirjastossa. Tapahtumia järjestettiin yhteistyössä eri tahojen kanssa. On synynyt hyvä yhteistyösuhde mm.  Kiuruveden Marttojen kanssa, sekä  kuttuuritoimen ja Taidehuoltamo Lenn-Artin kanssa.

Elokuussa 2012 järjestettiin yleisötapahtuma Kirjastoiltamat, joka oli todella suosittu. Tätä kehitettiin edelleen niin, että elokuussa 2013 järjestettiin  yhdessä kulttuuritoimen  sekä Lenn-Artin kanssa yleisötapahtuma, joka on ei-kaupallinen, monipuolinen ja matalankynnyksen kulttuuritapahtuma Taiteiden ilta. Tästä  kehitetään pysyvää  syyskesän kulttuuritapahtumaa Kiuruveden kirjastossa/Kulttuuritalolla.

16/10/2011
16/10/2011

2 049henkilö/person

Hanke on kokonaisuudessaan hakuehtojen mukainen. Avustusta voi käyttää hakemuksessa esitetyn kuluerittelyn mukaisesti. Perustelumuistio 2012, ks. http://hankkeet.kirjastot.fi/ohjeita/perustelumuistio-2012