Kokoelmat kellumaan Roineen armaisille aalloille
Vuoden 2018 AVI-hanke   (Ei saanut rahoitusta)

Kangasalan kunnankirjasto
Annamari Nikara-Nummi
annamari.nikara-nummi@kangasala.fi

Kangasalan kunta hakee hankeavustusta kirjastoaineiston kellutuskokeiluun. Hanke on jatkoa Pirkkalan kirjaston vuonna 2018 toteutettavalle hankkeelle, jossa aloitetaan kokoelman kellutus. Avustusta haetaan jatkohankkeeseen siten, että Pirkkala on Kangasalan kumppani ja hankkeessa etsitään keinoja ja kehitetään työkaluja kelluvan kokoelman seurantaan ja tasaamiseen. Aineiston valinta- ja hankintaprosessi, kokoelmatyön periaatteet ja kokoelmanhoidon toimintatavat käydään läpi ja uudistetaan. Aineiston kellutus aloitetaan Kangasalla vuoden 2018 aikana.

Lainaus- ja varausmäärien muutos eri toimipisteissä
Kuljetettavan aineiston määrä
Asiakkaiden asiointikirjastot ja asiointisuunnat
Asiakkailta saatava palaute

Kangasalan kunta hakee hankeavustusta kirjastoaineiston kellutuskokeiluun. Hanke on jatkoa Pirkkalan kirjaston vuonna 2018 toteutettavalle hankkeelle, jossa aloitetaan kokoelman kellutus. Kangasala liittyy kumppanina Pirkkalan kirjaston hankkeeseen ja aloittaa kokoelman kellutuksen vuoden 2018 aikana. Kellutus tarkoittaa sitä, että yksiköillä ei ole enää omia kokoelmia tai kokoelmalla ei ole kotiyksikköä. Aineisto jää siihen kirjastoon, johon se palautetaan. Tarkoitus on saattaa kellumaan koko kokoelma lukuun ottamatta aikakauslehtiä, kotiseutukokoelmaa, varastoaineistoa ja VIP-kokoelmaa.

Hankkeeseen palkataan työntekijä, joka suunnittelee kelluvaan kokoelmaan siirtymisen ja vastaa tarvittavista muutostöistä kirjastojärjestelmään sekä kouluttaa kirjaston työntekijöitä kelluvan kokoelman hallintaan.

01/09/2018
31/12/2019

Päätös perustuu avustuksen hakuohjeessa ilmoitettuun avustuksen käyttötarkoitukseen ja avustamisen
ehtoihin sekä käytettävissä olleeseen määrärahaan. Hakemus ei menestynyt hakemusten keskinäisessä vertailussa. Valtionavustusta ei myönnetä jatkohankkeelle, jossa ensimmäinen toteutusosa on vasta käynnistynyt.