"Kotiseutukokoelma kaikille" - Ulvilan kaupunginkirjaston kotiseutulehtikokoelman digitointi
Vuoden 2018 AVI-hanke

Ulvilan kaupunginkirjasto
Koulukuja 2
Johanna Jyrkinen
johanna.jyrkinen@ulvila.fi

Digitoidaan Ulvilan kaupunginkirjaston lukusalissa sijaitsevat kotiseutulehdet. Lehtiä on paitsi Ulvilasta, myös muualta Suomesta. Yhteensä yli 1000 kappaletta. Hanke on valtakunnallisesti merkittävä, koska se käsittää paikallisaineistoja ympäri Suomen.

Kotiseutuliiton antaman suosituksen mukaan kotiseutuarkistojen päätehtävänä on tallentaa paikallinen arkistoaines ja henkinen perinne siten, että se palvelee sekä yleisen että paikallisen tutkimuksen, opetuksen, harrastustoiminnan ja käytännön tarpeita. (Digitointiselvitys yleisille kirjastoille, s. 13, 2015) Materiaali on helposti saavutettavissa ja löydettävissä aikaa vievän etsimisen sijaan.
Projektin aluksi tehtävän digitointisuunnitelman pohjalta ja kokoaikaisen seurannan perusteella laaditaan projektin päätyttyä raportti, jossa arvioidaan projektin onnistumista ja vaikuttavuutta. Lisäksi teemme asiakaskyselyn projektin tarpeellisuudesta sekä myös heidän käyttöönsä jäävä digitointimahdollisuuden tarpeellisuudesta.

Projektiin palkataan 50%:inen projektityötekijä 1.9.2018 alkaen 9 kuukaudeksi.
Projektin aikana hän järjestää ja kuvailee aineiston sekä skannaa aineiston Kirjastot.fi:n Digi-palveluun. Alkuvalmisteluihin kuuluu myös mahdollisten käyttörajoitusten selvittäminen.
Yhteistyötahoja konsultoidaan tarvittaessa.

Yhteistyökumppanin nimi/nimet: