Koululaisten kumma käytöskoodi: eskareiden elämys- ja tutustumisretki pääkirjastoon
Vuoden 2018 AVI-hanke

Imatran kaupunginkirjasto
Virastokatu 2
Marja Huuhtanen
0206176600
marja.huuhtanen@imatra.fi

Hanke kutsuu Imatran esikoululaiset elämysretkelle, jolla tutustutaan kirjastopalveluihin ja järjestetään koulumaailmaan valmistava esitys Kumma käyttäytymiskoodi kouluun. Lapset saavat esityksessä ensikosketuksen kirjavinkkaukseen ja pääsevät yhdessä pohtimaan oikeita toimintatapoja koulussa. Hankerahoitusta tarvitaan kuljetusten järjestämiseen, jotta kaikilla kaupungin esikouluryhmillä olisi mahdollisuus tulla pääkirjastoon. Kirjaston henkilökunta toteuttaa kirjaston esittelyn sekä esityksen. Hanke liittyy teemaan 1, Monipuoliset lukutaidot.

Kirjastovierailujen toteutuminen, esikouluikäisille hankitut uudet kirjastokortit ja saatu palaute

Pääkirjaston lastenosasto kutsuu ja organisoi kirjastovierailun kaikille kaupungin esikoululaisille syksyllä 2018, vierailut pyritään toteuttamaan marraskuun aikana. Kirjaston esittelyn lisäksi lapsille järjestetään tulevasta koulumaailmasta hauskasti kertova esitys, joka valmistaa tulevia koululaisia edessä olevaan elämään ja koulun sääntöihin. Esityksen nimi on Kumma käyttäytymiskoodi kouluun ja se pohjautuu Timo Parvelan Ella -kirjoihin, sekä Dan Gutmanin Kahjo kouluni – kirjasarjaan. Samalla lapset saavat ensikosketuksensa kirjavinkkaukseen. Esitys on interaktiivinen lasten kanssa, joten lyhyiden sketsien välillä lapset otetaan mukaan keskustelemaan, mitkä ovat oikeat toimintatavat kouluympäristössä.
Kirjastossa oppaina ja esiintyjinä toimivat lastenosaston vastaava kirjastonhoitaja ja kaksi kirjastovirkailijaa. He ottavat lapset vastaan ohjaten heidät esiintymispaikalle samalla kertoen esikouluikäisille soveltuvalla tavalla kirjaston käytöstä ja säännöistä.

01/09/2018
31/12/2019