Laitteilla laatua ja monipuolisuiutta kirjastopalveluihin
Vuoden 2014 AVI-hanke   (Ei saanut rahoitusta)

Alavieskan kunnankirjasto
Pokelantie 3
alavieskan.kirjasto@alavieska.fi
FI- Alavi
Helvi Kuismin
helvi.kuismin@alavieska.fi

Hankitaan Alavieskan ja Sievin kirjastoihin yhteinen Scan Pro 800 mikrofilmiskanneri isojen, kömpelöiden ja paljon pöytätilaa vaativien mikrokortin lukulaitteiden tilalle.  Kone on nopea ja pystyy tietokoneeseen liitettynä siirtämään mikrofilmit ja -kortit  nopeasti tietokoneen näytölle.  Tiedot on mahdollista tulostaa tai voi ottaa tikulle.

Kirjaskannerit hankitaan molempiin kirjastoihin helpottamaan kirjavinkkaustilanteita, satutunteja yms.

Täydennetään tablettitietokoneiden määrää Sievissä ryhmäopetustilanteita varten neljällä ja Alavieskassa yhdellä.

Yleisötilaisuuksia varten hankitaan molempiin kirjastoihin mikrofonit.

Mikrofilmiskanneri on kallis, mutta yhteiskäytössä käyttäjien määrä on laajempi, joten sen hankinta puoltaisi paikkaansa käytön kätevyyden ja monipuolisuuden valossa.  Sukututkijain määrä kasvaa vuosi vuodelta. Ja mikrofilmiskanneria hydynnettäisiin varmasti tiedon levittyä muistakin ympäristökunnista.
Kirjavinkkaustilanteissa monestikin on kaivattu heijastamista ja tähän antaa oivan mahdollisuuden kirjaskanneri.  Myöskin satutuntitilanteissa isommille ryhmille heijastus- ja isontaminen parantaa laatutasoa ja tunnelmaa.
Riittävä määrä tabloideja on hyvän ja yksilöllisen ryhmäopetuksen perusta.
Langattomat mikrofonit parantavat järjestettyjen tilaisuuksien tasoa ja monesti ryhmäopetustilanteissakin ne ovat tarpeen kuuluvuuden varmistamiseksi.

Sievin kunnankirjasto; Haikolantie 19; 85410 Sievi

Kirjasto osana ihmisten elämässä
Kirjailija innoittaa ja elävöittää kirjastopalveluja
Sanataide houkuttaa lukemaan, tekemään ja innostumaan