Lapinjärvi goes Kirjasto ( ent. Lapinjärven Toivot)
Vuoden 2012 AVI-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)

Lapinjärven kunnan nettisivut, valokuvaaja Marke Kalliola
Lapinjärven kirjasto
Lukkarinpolku 5 D
lapinjarvi.kirjasto@lapinjarvi.fi
FI-Lapja
02031353
Iiris Arhosalo
019-5108691, 040-5192055
iiris.arhosalo@lapinjarvi.fi

Tarkoitus on esitellä paikallista kulttuuria vähemmän ryppyotsaisesti  siihen myös itse osallistuen tekemisen kautta . Päivän aikana julkistetaan nimittäin lisäksi myös novellikipailun tulokset, jossa on aikuisten ja nuorten sarjat. Novellikilpailu pohjustetaan ja esitellään kunnan kouluissa keväällä 2012 ja itse novellit kirjoitetaan kesällä 2012.

Novellikilpailu

Lisää hyvää meininkiä kirjastoon yhdessä kunnan nuorisotoimen kanssa. Esitellään uutta paikallista kulttuuria; so. kirjoja, äänitteitä, julkaisuja,  taideteoksia ja valokuvia 12 tuntia kestävässä tapahtumassa niin  , että kuntalaisille tarjotaan mahdollisuus kohdata eri alojen tekijöitä ja taitajia.  Keskustellään paneelissa, esitetään runoja  ja räppäillään. Ihaillaan  valokuvia ja julkaistaan nuorisolehti. Tehdään käsitöitä , pelataan lautapeleja   ihan oikeitten ihmisten kanssa että  myös netissä. Nuoristoimi osallistuu valmisteluihin   käyttäen  omia verkostojaan yli kuntarajojen .

Nuorisolehti   tehdään  alkusyksystä 2012 ja se julkisteaan messuilla ja nuorten valokuvanäyttely pidetään  kirjaston hirsisalissa.

Tapahtuma huipentuu lauantaihin 17.12. 2012 klo 10-22.00 , jolloin novellikilpailun ja runo/räppitekstien  tuotokset julkaistaan ja kirjoittajat palkitaan. Kirjasto täyttyy erilaisisilla tapahtumilla; luetaan tekstejä, kuunnellaan ja esitetään  musiikkia, keskustellaan syvällisiä vetäjien avustamina ja haastatellaan tekijöitä. Paikalliset yhdistykset voivat järjestää kirjaston tiloissa buffetin , vaihtonurkkauksen yms.

Lapinjärven Toivojen  tavoittena on tuoda esille  lähellä oleva kulttuuritarjonta ja siinä oleva hyvä. Se on omiaan vahvistamaan kuntalaisen itsetuntemusta, omakuvaa  ja psyykettä.  Kirjasto on pienen Lapinjärven kunnan ainoa pysyvyyttä edustava kulttuurilaitos, joka kokoaa  saman katon alle  eri-ikäiset, -väriset, -kieliset ja muuten vaan erilaiset kuntalaiset yhteen.

Lapinjärven ja Loviisan kuntien  nuorisotoimet, paikalliset yhdistykset

Tarkoitus oli yhden päivän aikana ( la 17.11.2012 klo 10-22) tuoda esille paikallista kulttuuria monipuolisesti ja pitää hauskaa samalla kirjastossa. Mukana järjestelyissä alusta alkaen oli nuorisotoimi , MML -paikallisosasto, käsitöitten harrastajia (villakirjonta , kortteja yms poistokirjoista), animaation tekijä, luontokuvien ammattilainen, harrastajateatterilaisia esityksineen ja lapinjärveläisiä kirjailijoita ja historian tutkijoita eli Lapinjärvi goes Kirjasto . Nuorten novellikilpailu muuttui runojen rustaamiseksi ja parhaimmat palat ovat vieläkin kirjastomme ikkunoissa.

Päivä on miltei saanut legendaarisen maineen ja sitä muistellaan vieläkin; "milloin uusiksi"? Ilman ulkopuolista apua ei milloinkaan ! Ideoiden varastelu jatkuu kylläkin täällä edelleen , nyt puhutaan Lapinjärven Guggenheimista, kun tarkoitetaan Lapinjärven kirjastoa.

14/05/2012
16/11/2012

Ks. tarkempi perustelumuistio http://hankkeet.kirjastot.fi/ohjeita/perustelumuistio-2012. Avustusta ei myönnetä markkinointilehtien ja -esitteiden tekemiseen.