Lappajärven omatoimikirjasto
Vuoden 2017 AVI-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)


Kuvan lähde: 
Lappajärven kirjaston lasten ja nuortenosasto
Lappajärven kunnankirjasto
Kirjaston osoite : 
Hyytisentie 5
62600
Kirjaston puhelin : 
(06) 2412 5130
Kirjaston sähköposti : 
kirjasto@lappajarvi.fi
ISIL-tunnus : 
FI-Lappa
Y-tunnus : 
0180516-9
Yhteyshenkilön nimi : 
Päivi Pippola
Puhelin : 
044 3699 663
Sähköposti : 
paivi.pippola@lappajarvi.fi
Hankkeen tavoite: 

Hankkeen tavoitteena on parantaa Lappajärven kunnan kirjastopalveluita. Omatoimikirjaston myötä aukioloajat lisääntyisivät, erityisesti mahdollisuus käydä kirjastossa lauantaisin ja sunnuntaisin olisi huomattava parannus palveluihin. Omatoimikirjaston tekniikka vapauttaisi henkilökunnan työpanosta vaativampaan asiakaspalveluun kuten laajempaan kouluyhteistyöhön, kirjavinkkaukseen; sisältöjen esilletuontiin, tapahtumien järjestämiseen, tiedohaun ohjaus- ja muihin neuvontatehtäviin sekä kirjaston kotipalvelun toteuttamiseen. Hankkeessa on tarkoitus hankkia ja asentaa Lappajärven kunnankirjastoon tekniikka ja laitteisto, joka mahdollistaa kirjaston toimimisen myös omatoimikirjastona.

 

Lappajärven kunnankirjastossa työskentelee tällä hetkellä kolme henkilöä. Kirjastonjohtajan ja kirjastovirkailijan lisäksi kirjastoauton kuljettaja työskentelee pääkirjastossa kahtena päivänä viikossa. Kirjastonjohtajan työhön kuuluu avustaa kunnan vapaa-aikatoimea kulttuuritoimen tehtävissä (vähintään yksi päivä viikossa). Kirjastoauto on jo 25 vuotta vanha ja kunta on päättänyt, ettei se hanki uutta kirjastoautoa ja on rajannut päätöksessään, että nykyistä kirjastoauto pyritään pitämään liikenteessä niin kauan kuin mahdollista. Kirjastoauton tuleva kunto ja se kuinka kauan se kestää ilman huomattavia korjauksia on arvoitus. Omatoimikirjaston toteuttamisen myötä voimme turvata kirjastopalvelut suurimmalle osalle kirjastoauton asiakkaista laajempien aukiolotuntien myötä. Kunnan kesämökkiläisten (noin 1 100 kesämökkiä) lisäksi  omatoimikirjaston laajemmista aukioloajoista hyötyisivät muualla opiskelevat kotipaikkakunnallaan lomilla tai viikonloppuisin kävijät.

Tavoitteen seurannan mittarit: 

Tavoitteena ovat laajemmat aukiolotunnit ja niiden määrää voidaan mitata verrattuna aikaisempiin aukiolotunteihin. Muita tavoitteen seurannan mittareita ovat kävijä- ja lainausluvut. Vuoden toiminnassa olleen omatoimikirjaston tilastoja voidaan verrata tilastoihin ennen tätä muutosta (kirjastotilastot).

Kuvaus : 

Lappajärven kirjasto muutetaan omatoimikirjastoksi, johon hankintaan lainaus/palautusautomaatti ohjelmineen, sähköiset ovet (sähkölukot), automaatttinen valojen sytyts- ja sammutusmekanismi, valvontakamerat (12 kpl), kameravalvonnan tallennusohjelma ja -ohjausyksikkö, kulunvalvonnan yksikkö/lukija, kulunvalvonnan ohjausyksikkö/ -tietokone ylläpito-ohjelmistoineen, kulunvalvontaan liittyviä kaiuttimia (2 kpl) kuulutuksia varten, RFID-portti, RFID-lukijoita (2 kpl)  ja RFID -tunnisteita kirjastoaineistoa varten, kaapelointi, asennukset, sähkötyöt ja koulutukset. Kiinteistön vaatimat muutokset; työt ja ja materiaalit ovat omakustannusosuutta.

Edellä mainittujen omatoimikirjaston hankintojen kustannukset ovat 40 062 euroa (alv 0 %). Kustannuksista oman rahoituksen osuus on 20 000  euroa, joten aluehallintoviraston avustusta haetaan yhteensä 40 062 euroa (alv 0 %). Kaikki kustannukset ovat yhteensä 60 062 euroa (alv 0 %).

 

Yhteistyökumppanin nimi/nimet: 
Järvinet Oy
Aloituspäivämäärä : 
02/04/2017
Lopetuspäivämäärä : 
31/12/2018
 


Anomuksen rahoitus
Haettava avustus yhteensä: 
€40 062
Oma rahoitus yhteensä: 
€20 000
Budjetti euroissa yhteensä: 
€60 062
Haettu muu avustus: 
€0
Saatu muu avustus: 
€0

Toteutunut rahoitus
Koko budjetti: 
€0
Oma rahoitus yhteensä: 
€0
Muualta saatu avustus: 
€0
Yhteistyökumppanin rahoitusosuus: 
€0


Päätös
Myönnetty avustus euroissa.: 
€20 000

Hanke on hakuehtojen mukainen. Avustusta voi käyttää hakemuksessa esitetyn erittelyn mukaisesti. Ks. perustelumuistio http://hankkeet.kirjastot.fi/ohjeita/perustelumuistio-2017 .

 
okm
avi