Lapset, media ja kirjastot- hanke
Vuoden 2011 Hyvä käytänne

Yleisten kirjastojen keskuskirjasto - Kirjastot.fi
Pirjo Sallmén
pirjo.sallmen@kirjastot.fi

Suomen kirjastoseuran hallinnoima Lapset, media ja kirjastot -hanke päättyi 28.2.2011, mutta mediakasvatustyö jatkuu edelleen kirjastoissa. Hankkeen koordinaattorin työ jatkuu kirjastot.fi:ssä.Toiminnan tavoitteena on keskittyä toimintavuoden 2011 aikana erityisesti mediakasvatuksen toiminnalliseen puoleen. Vuoden 2010 aikana tehtyjä aineistoja testataan käytännössä. Näitä ovat muun muassa kirjastoille laadittu mediakasvatuksen Toimintasuunnitelma sekä Mediakasvatuskeskus Metkan tuottama mediatuntimateriaali. Ensimmäinen tähän liitttyvä koulutus on järjestetty Rovaniemellä 27.5.2011, ja ideana on, että koulutuksessa mukana olleet kouluttavat edelleen omia kollegoitaan.

Yksi osa tätä hanketta on kirjastoammattilaisille suunnatun Mediakasvatussivuston mediakasvatus.kirjastot.fi rakennustyö. Tarkoitus on, että kaikki kirjastojen mediakasvatukseen liittyvä mediakasvatusaineisto löytyy tältä sivustolta ja sieltä saa myös valmiita toimintamalleja omaan mediakasvatustyöhön.

Suomen kirjastoseura vuosina 2006 -2011 (28.2.saakka).

Vuosina 2006 - 28.2.2011 Lapset, media ja kirjastot-hanketta hallinnoi Suomen kirjastoseura. Rahoittajana on toiminut OKM. Hankkeen nimenä oli vuosina 2007 - 2008 Superkirtsi-hanke. Tuolloin kohderyhmänä olivat 7-8 vuotiaat koululaiset. Myöhemmässä vaiheessa keskityttiin kirjastoammattilaisten kouluttamiseen mediakasvatuksen asiantuntijoiksi, materiaalintuotantoon ja yhteistyöhön muiden alan toimijoiden kanssa.

Mediakasvatus kirjastossa - kirja (2009)

Mediametkaa, osa 5! Kirjasto kohtaa mediakulttuurin. Tuotettu yhteistyössä Mediametkan kanssa.

Vuosien 2006 - 2011 hankkeesta on tekeillä vaikuttavuustutkimus, joka valmistuu alkusyksystä 2011.

28/02/2011
29/02/2012