Lasten ja nuorten LittFest / Vaasa LittFest Vasa 2015
Vuoden 2015 AVI-hanke   (Ei saanut rahoitusta)

Vaasa LittFest Vasa-logo 2014
Vaasan kaupunginkirjasto
kirjasto.palaute@vaasa.fi
FI-Vm
0209602-6
Eeva Ikonen
eeva.ikonen@vaasa.fi

Lasten ja nuorten LittFest on osa kaksikielistä Vaasa LittFest Vasa -kirjallisuusfestivaalia, joka järjestetään marraskuussa 2015. Kirjallisuusfestivaalin tarkoitus on tarjota yleisölle ilmaista, mutta silti korkealaatuista kirjallisuuteen liittyvää ohjelmaa ja elämyksiä mm. kirjailijavieraiden avulla ja siten edistää kirjallisuuden tuntemusta ja harrastusta Vaasan alueella ja Pohjanmaalla.  Taiteellisena johtajana toiminee kirjailija Marko Hautala. Festivaalin teemaa ei ole vielä päätetty.

Lasten ja nuorten ohjelmaan on suunniteltu kouluvierailuja niin Vaasassa kuin lähimaakunnissakin siten, että kouluiksi valikoituu kaksi alakoulua, sekä kaksi yläkoulua tai yksi yläkoulu ja yksi lukio. Lasten ohjelman puitteissa järjestetään mahdollisesti myös kaikille avoimia kirjastossa järjestettäviä tapahtumia. Lapsille ja nuorille järjestetään todennäköisesti myös festivaalin teemaan liittyvä kilpailu, jonka palkintojenjako tapahtunee jo perinteeksi muodostuneessa tapahtumassa lasten kirjailijavieraiden avustuksella. Avustusta haetaan näiden kirjailijavierailuiden rahoittamiseen.

HUOM! Alla kohdassa Budjetti esitetään arvio koko hankkeen Vaasa LittFest Vasa kustannuksista. Muita apurahoja ei ole vielä haettu, mutta aiotaan hakea tahoilta seuraavasti:

Vaasan kaupunki 18 000
KulturÖsterbotten 2 000
Pohjanmaan liitto 3 000
Pohjanmaan taidetoimikunta 2 000

Svenska folkskolans vänner 2 000
Svenska kulturfonden 7 000

Yhteensä 34 000 euroa

Rahoitussuunnitelmassa on otettu huomioon, ettei kaikkia haettavia apurahoja todennäköisesti saada.

Taiteellinen johtaja ja Littfest-työryhmät (johto- ja sisältötyöryhmä), joihin kuuluu edustajia seuraavista: Vaasan kesäyliopisto, tiedekirjasto Tritonia, Vasa Arbis, Vaasa-opisto, Pohjanmaan liitto, KulturÖsterbotten, Vaasan yliopisto, Åbo Akademi i Vasa, Pohjola-Norden, Svenska Österbottens litteraturförening sekä Pohjanmaan kirjailijat.

Vaasa LittFest on järjestetty vuosittain vuodesta 2001 lähtien ja lasten LittFest on alusta asti ollut osa festivaaliohjelmaa.

06/11/2015
07/11/2015

Avustusta ei myönnetä jo vakiintuneeseen toimintaan

Perustelumuistio: http://hankkeet.kirjastot.fi/ohjeita/perustelumuistio-2015.