Liikuntavinkkaus -nuoret mukaan kirjaston kehittämiseen
Vuoden 2017 AVI-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)

Juuan kunnankirjasto
Poikolantie 1
juuan.kirjasto@juuka.fi
FI-Juuka
Iina Aaltonen
iina.aaltonen@juuka.fi

Tavoitteenamme on saada nuoret ja nuoret aikuiset tutustumaan tarkemmin kirjastoon ja sen palveluvalikoimaan sekä antamaan palautetta/kritiikkiä palveluidemme ja tilojen käytön kehittämiseksi. Lisäksi haluamme vahvistaa kuntamme vapaa-aikakentän yhteistyötä.

Osallistujat / tilaisuus
Palautteen määrä
Toteutuneet ehdotukset

Tässä hankkeessa lähdemme hakemaan yhteyttä juukalaiseen nuorisoon liikunnan ja urheilun, myös elektronisen urheilun avulla.

Hankinnat

Hankimme kirjastoomme lainattavia liikuntavälineitä. Jo nyt meiltä voi lainata frisbeegolf-settejä mutta haluamme laajentaa valikoimaa.

Kirjastoon hankitaan asiakkaidemme käyttöön hiljainen kuntopyörä, jota polkien lukeminenkin sujuu.

Elektronisen urheilun harrastamista varten hankimme kirjastoon pelikonsolin.

Tapahtumat

Hankintojen tiimoilta järjestämme yhteistyössä nuoriso- ja liikuntapalveluiden kanssa tiedotus- ja esittelytapahtuman jossa liikunnanohjaaja neuvoo välineiden oikeaa käyttöä. Samalla esille pääsee myös kirjaston liikunta-aiheinen kirja/dvd -aineisto. Tähän Liikuntavinkkaukseen kutsumme mukaan myös kuntamme liikuntaseurojen edustajia.

Tapahtumajärjestämisessä haluamme kokeilla myös yökirjasto-toimintaa. Tässäkin käytämme Liikuntavinkkausta ohjelman runkona. Mahdollisesti myös jumppa tai joogatuokio. Mukaan otetaan myös kulttuurin osiona esim. musiikki tai muu sopiva esitys. Illan aikana tarjoillaan myös iltapalaa ja vihitään pelikonsoli käyttöön.

Lopuksi

Toteutamme mainitut hankinnat ja järjestämme vähintään kaksi tapahtumaa. Nuoret pyydetään mukaan heti hankkeen alkuvaiheessa. Toiveemme on, että hankkeen kuluessa saamme nuorilta hyviä toteuttamiskelpoisia ajatuksia kirjaston kehittämisestä yhä enemmän heidän tarpeitaan vastaavaksi. Toisin sanoen, toivomme hankkeen elävän ja muotoutuvan toteuttajiensa näköiseksi sen kuluessa. Lisäarvona hankkeen sisällöstä pääsee hyötymään koko kirjaston henkilökunta. Liikuntahan parantaa työhyvinvointia.

Mahdollinen avustus tullaan käyttämään henkilökunnan palkkoihin, tapahtumien järjestämiseen (mm. esiintyjien kuluihin), mainontaan ja yllä esitettyihin hankintoihin.

Yhteistyökumppanin nimi/nimet:
Juuan kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalvelut
07/05/2017
31/12/2018

Avustusta ei saa käyttää liikuntavälineiden hankintaan. Muilta osin hanke on hakuehtojen mukainen ja avustusta voi käyttää hakemuksessa esitetyn erittelyn mukaisesti. Perustelumuistio 2017, ks. http://hankkeet.kirjastot.fi/ohjeita/perustelumuistio-2017