Liikuntavinkkaus -nuoret mukaan kirjaston kehittämiseen
Vuoden 2017 AVI-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)


Juuan kunnankirjasto
Kirjaston osoite : 
Poikolantie 1
83900
Kirjaston puhelin : 
040 104 2904
Kirjaston sähköposti : 
juuan.kirjasto@juuka.fi
ISIL-tunnus : 
FI-Juuka
Y-tunnus : 
0168654-2
Yhteyshenkilön nimi : 
Iina Aaltonen
Puhelin : 
040 104 2470
Sähköposti : 
iina.aaltonen@juuka.fi
Hankkeen tavoite: 

Tavoitteenamme on saada nuoret ja nuoret aikuiset tutustumaan tarkemmin kirjastoon ja sen palveluvalikoimaan sekä antamaan palautetta/kritiikkiä palveluidemme ja tilojen käytön kehittämiseksi. Lisäksi haluamme vahvistaa kuntamme vapaa-aikakentän yhteistyötä.

Tavoitteen seurannan mittarit: 

Osallistujat / tilaisuus
Palautteen määrä 
Toteutuneet ehdotukset 

 

 

Kuvaus : 

Tässä hankkeessa lähdemme hakemaan yhteyttä juukalaiseen nuorisoon liikunnan ja urheilun, myös elektronisen urheilun avulla. 

Hankinnat

Hankimme kirjastoomme lainattavia liikuntavälineitä. Jo nyt meiltä voi lainata frisbeegolf-settejä mutta haluamme laajentaa valikoimaa. 

Kirjastoon hankitaan asiakkaidemme käyttöön hiljainen kuntopyörä, jota polkien lukeminenkin sujuu. 

Elektronisen urheilun harrastamista varten hankimme kirjastoon pelikonsolin. 

Tapahtumat 

Hankintojen tiimoilta järjestämme yhteistyössä nuoriso- ja liikuntapalveluiden kanssa tiedotus- ja esittelytapahtuman jossa liikunnanohjaaja neuvoo välineiden oikeaa käyttöä. Samalla esille pääsee myös kirjaston liikunta-aiheinen kirja/dvd -aineisto. Tähän Liikuntavinkkaukseen kutsumme mukaan myös kuntamme liikuntaseurojen edustajia.

Tapahtumajärjestämisessä haluamme kokeilla myös yökirjasto-toimintaa. Tässäkin käytämme Liikuntavinkkausta ohjelman runkona. Mahdollisesti myös jumppa tai joogatuokio. Mukaan otetaan myös kulttuurin osiona esim. musiikki tai muu sopiva esitys. Illan aikana tarjoillaan myös iltapalaa ja vihitään pelikonsoli käyttöön.

Lopuksi

Toteutamme mainitut hankinnat ja järjestämme vähintään kaksi tapahtumaa. Nuoret pyydetään mukaan heti hankkeen alkuvaiheessa. Toiveemme on, että hankkeen kuluessa saamme nuorilta hyviä toteuttamiskelpoisia ajatuksia kirjaston kehittämisestä yhä enemmän heidän tarpeitaan vastaavaksi. Toisin sanoen, toivomme hankkeen elävän ja muotoutuvan toteuttajiensa näköiseksi sen kuluessa. Lisäarvona hankkeen sisällöstä pääsee hyötymään koko kirjaston henkilökunta. Liikuntahan parantaa työhyvinvointia.

Mahdollinen avustus tullaan käyttämään henkilökunnan palkkoihin, tapahtumien järjestämiseen (mm. esiintyjien kuluihin), mainontaan ja yllä esitettyihin hankintoihin.

Yhteistyökumppanin nimi/nimet: 
Juuan kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalvelut
Aloituspäivämäärä : 
07/05/2017
Lopetuspäivämäärä : 
31/12/2018
 


Anomuksen rahoitus
Haettava avustus yhteensä: 
€3 000
Oma rahoitus yhteensä: 
€3 000
Budjetti euroissa yhteensä: 
€6 000
Haettu muu avustus: 
€0
Saatu muu avustus: 
€0

Toteutunut rahoitus
Koko budjetti: 
€0
Oma rahoitus yhteensä: 
€0
Muualta saatu avustus: 
€0
Yhteistyökumppanin rahoitusosuus: 
€0


Päätös
Myönnetty avustus euroissa.: 
€2 000

Avustusta ei saa käyttää liikuntavälineiden hankintaan. Muilta osin hanke on hakuehtojen mukainen ja avustusta voi käyttää hakemuksessa esitetyn erittelyn mukaisesti. Perustelumuistio 2017, ks. http://hankkeet.kirjastot.fi/ohjeita/perustelumuistio-2017

 
okm
avi