Lukemisharrastuksen edistäminen Ulvilan kaupunginkirjastossa
År 2017 RFV-ansökan   (Projekt fått finansiering)


Ulvilan kaupunginkirjasto
Bibliotekets adress : 
Koulukuja 2
28400
Bibliotekets telefonnummer : 
02-6774681
Bibliotekets e-postadress : 
kirjasto@ulvila.fi
ISIL-kod : 
FI-Ulvi
FO-nummer : 
0204910-7
Ansvarsperson : 
Johanna Jyrkinen
Telefonnummer : 
0400-134822
E-post : 
johanna.jyrkinen@ulvila.fi
Projektets målsättning: 

Hankkeen tarkoitus on edistää kaikenikäisten ulvilalaisten lukemisharrastusta ja kirjastonkäyttöä.

Indikatorer för uppföljning av målsättningen: 

Tapahtumien osallistujamäärät, muutoksen tapahtumien jälkeisissä asiakasmäärissä (erityisesti pojille suunnatun kirjailijavierailun jälkeen)

Projektbeskrivning : 

Hankkeen aikana järjestetään neljä kirjailijavierailua sekä 1-2 suomalaiseen kirjallisuuteen pohjautuvaa teatteriesitystä. Kirjailijavierailuista kaksi olisi suunnattu aikuisille ja kaksi lapsille ja nuorille. Erityisesti haluamme innostaa poikia lukemaan, joten yhden kirjailijavierailun haluamme suunnitella juuri pojat huomioon ottaen. Teatteriesityksiä järjestetään 2 kpl / esitys, jotta mahdollisimman moni pääsee niistä nauttimaan. Päiväkotien ja koulujen kanssa tehdään tältä osin yhteistyötä eli ryhmät osallistuvat koulu/tarhapäivän aikana esityksiin. Hankkeen tarkoituksena on saada kirjasto aktiivisemmaksi ja näkyvämmäksi toimijaksi kaupunkilaisten arjessa. Erilaisilla tapahtumilla halutaan kiinnittää myös niiden huomio, jotka eivät vielä käytä kirjastoa sekä tarjota aktiivisille käyttäjille uudenlaista kirjastosisältöä. Hankkeen toteutus on vuosina 2017-2018. Tänä aikana järjestetään vuosittain 2-3 tapahtumaa. Hankkeen kustannukset muodostuvat vierailijoiden palkkioista, matkakustannuksista sekä tiedotuskuluista.

Beskrivning av verksamheten och projektutvärdering: 

Hankkeen puitteissa järjestettiin useampi tapahtuma. Syksyllä 2017 kirjastolla vieraili teatteri Kurnuttava Sammakko Katri Kirkkopellon Molli-kuvakirjaan perustuvalla esityksellä. Tarjosimme kaikkien viiden alakoulumme ykkös- ja kakkosluokille mahdollisuuden tulla katsomaan esitystä. Koululaisille oli varattu 3 näytöstä. Illalla oli vielä yksi ns. avoin näytös, johon sai varata paikkansa kirjastolta. Kaikkiaan näytöksiä oli 4 ja katsojia 360 klp. Fyysisesti näytökset järjestettiin kirjastorakennuksen toisessa päässä sijaitsevassa Harrastajateatteri Ulpun tilassa.

Keväällä 18.5.2018 vuorossa olivat Kirjamessut 6-luokkalaisille. Innokkaasta osallistumisesta kertoo, että paikalle tuli myös yksi 5-luokka ja yksi 9-luokka, yhteensä 194 oppilasta. Kirjamessuilla esiintyivät kirjalijat Roope Lipasti, Terhi Rannela, Siiri Enoranta ja Jukka-Pekka Palviainen. Luokat oli jaettu ryhmiin ja jokaisella ryhmällä oli yksi kirjailija haastattelussa. Luokat olivat saaneet valmistella kysymyksiä ja näki, että jotkut olivat paneutuneet vierailuun huolella. Kaikki kirjailijat olivat kuitenkin koko päivän paikalla ja heidän kanssa pääsi vapaasti juttelemaan haastatteluosion jälkeen. Saimme todella hyvää palautetta messuista, niin koululaisilta kuin kirjailijoiltakin.

Pienimpänä tapahtumana järjestimme ohjelmalliset etkot 5.12.2017, jossa esittelimme paikallista musiikkiosaamista. Esiintyjinä oli paikallisen yläkoulun omaa musiikkiakin julkaissut dj sekä Kutilan Manta, veikeä noita Viikkarista (myös paikallinen hahmo, jonka levyjä löytyy myös kirjastomme kokoelmista). Etkoille kutsuttiin 4- ja 5-luokkalaisia koululaisia, yhteensä 142. Etkoille oli kolme sinivalkoista kattausta, jotka kaikki avasi Ulvilan kaupunginjohtaja Jukka Moilanen.

Webbsidor, publikationer och material: 

Facebook-sivuiltamme https://www.facebook.com/ulvilankirjasto/ löytyy videoklippejä kirjamessujen kirjailijahaastatteluista sekä kuvia tapahtumasta. Teimme messuja varten myös kirjallisuusaiheisen visailun, josta saattoi voittaa kirjapalkintoja.

Projektet börjar : 
01/01/2017
Projektet avslutas : 
31/12/2018
 


Finansiering av ansökan
Ansökningssumma: 
€4 500
Egen finansiering: 
€700
Budget sammanlagt: 
€5 200
Övriga understöd som ansökts: 
€0
Övriga understöd som beviljats: 
€0

Förverkligad finansiering
Budget sammanlagt: 
€5 200
Egen finansiering: 
€700
Extern finansiering: 
€0
Bidrag från samarbetspartners: 
€0

Statistik:
Antalet evenemang: 
6kpl/st.
Antalet deltagare i evenemang: 
696henkilö/person

Beslut
Beviljat stöd i euro: 
€4 500