Luku-Ukulin uskomaton lukuliito 2019
Vuoden 2018 AVI-hanke   (Ei saanut rahoitusta)

Hyvinkään kaupunginkirjasto
Torikatu 5
Silja Maria Rytkönen
0194592429
silja.rytkonen@hyvinkaa.fi

Luku-Ukulin uskomaton lukuliito on alkuvuonna 2019 järjestettävä lukukilpailu Hyvinkään alakoululuokille. Osallistuvat luokat kisaavat Hyvinkään lukevimman luokan tittelistä. Halukkaiden kesken arvotaan mahdollisuus päästä kirjailijavierailulle ja luokat voivat pyytää kirjavinkkaria luokkaansa. Voittajille järjestetään palkintojuhla.

Kriteereinä voi olla, että osa lukukilpailuun osallistuvista luokista pääsisi kirjailijavierailulle ja lisäksi lukuinnostuksen huomaaminen kirjaston tiloissa innostuneina asiakkaina ja hyllyjen tyhjentymisellä.

Hyvinkään pääkirjasto on päättänyt järjestää Luku-Ukulin lukukilpailun Hyvinkään alakouluille tästä lähtien joka vuosi. Toivomme, että osallistumisesta lukukilpailuun tulisi luokille perinne, joka muistetaan ja joka voisi kohottaa myös ryhmähenkeä. Luku-Ukulin lukukilpailussa koululuokat kisaavat toisiaan vastaan. Oppilaat lukevat yhdessä ja erikseen kirjoja, ja jokaisen oppilaan lukupanos nostaa luokan tulosta. Edellisinä vuosina on huomattu, että opettajat ja oppilaat aina kyselevät, että onhan seuraavanakin vuonna Luku-Ukuli. Haemme rahaa vuonna 2019 järjestettävään lukukilpaan. Luku-aika on tammi- ja helmikuun aikana.

Hankerahan avulla kilpailusta saadaan hieman elävämpi. Voimme kutsua kirjastolle kirjailijavieraan tai -vieraita, ja luokat pääsevät bussikuljetuksella paikan päälle kauempaakin. Hankerahalla voisi myös kutsua esiintyjän lukukilpailun palkintojuhlaan. Tietenkin myös oppilaille jaettavat esitteet saisi hienomman näköisiksi, jos ne voitaisiin teettää monistamossa. Hankerahan avulla olisi mahdollista myös palkita oppilaita pienesti. Haluamme palkita voittajia ja lisäksi arvomme tsemppipalkintoja osallistuneiden kesken. Kysymme mukaan palkitsemaan myös paikallisia kirja-alan yrityksiä.

Lukukilpailun aikana kirjaston vinkkarit käyvät aktiivisesti vinkkaamassa kouluilla. Kaikille halukkaille käydään vinkkaamassa. Luokkiin lähetetään myös kirjaston kokoelmista lukupaketteja, joita luokat tilaavatkin ahkerasti. Monet valitsevat lukemisensa Luku-Ukulin vinkkilistoilta.

01/10/2018
31/12/2019

Vuosittain toistuvan tapahtuman järjestämisen katsotaan olevan kirjaston perustoimintaa, jota ei rahoiteta erillisellä valtionavustuksella.