Lukuintoa lapsille - kirjavinkkausta alakoulujen 1-6 luokkalaisille
Vuoden 2012 AVI-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)

Punkaharjun kirjasto
Tehtaantie 5
kirjasto@punkaharju.fi
FI-Puha
Soile Kokkonen, kirjastotoimenjohtaja
soile.kokkonen@punkaharju.fi

Perinteinen lukemisharrastus joutuu jatkuvasti kilpailemaan erilaisten ajanvietetapojen kanssa. Varsinkin lapsia on yhä vaikeampi houkutella lukemisen pariin, koska ajanviettotavat ovat muuttuneet, lapsilla on enemmän harrastuksia ja kotona ei aina tueta lapsien orastavaa kiinnostusta lukemiseen. "Lukuintoa lapsille" -hankkeen tarkoituksena on houkutella lapset, erityisesti alakouluikäiset lukemisen pariin esittelemällä ja vinkkaamalla heille monipuolista luettavaa. Samalla on tarkoitus esitellä kirjaston palveluita ja kokoelmia alakoululaisille.

Hankkeen tarkoituksena on palkata kouluissa kiertävä kirjavinkkaaja, joka kiertää kaksi työpäivää Punkaharjun kunnan alakouluissa ja kirjastossa sekä kaksi työpäivää Kerimäen kunnankirjastossa ja alakouluissa. Hanke toteutetaan yhteistyössä Punkaharjun kunnankirjaston ja kunnan alakoulujen kanssa sekä Kerimäen kunnankirjaston ja kunnan alakoulujen kanssa.  Hanke on tarkoitus toteuttaa kevään - syksyn 2012 aikana.

Hankkeen kustannuksia ovat kirjavinkkaajan palkkaaminen neljäksi päiväksi ja liikkumisesta aiheutuvat matkakulut.

Nuorten kirjasto-hanke 2010/2011. Kirjavinkkausta yläkoululaisille Punkaharjulla ja Kerimäellä sekä nuortenillat kummassakin kirjastossa.

Arvioimme kirjavinkkauksen onnistuneen hyvin, koska kouluilta tuli opettajilta positiivista palautetta sekä 1-6 -luokkalaisten tekemien varausten määrät ovat kasvaneet. Varsinkin osa vinkatuista kirjoista on ollut kovassa kysynnässä oppilaiden keskuudessa. Erilaiset kirjalistat olivat hyvin kysyttäjä ja opettajat toivoivat tulevaisuudessa esimerkiksi tietokirjojen vinkkausta/esittelyä ja erilaisten teemakirjapakettien kokoamista kouluille, joita sitten voisi hyödyntää opetuksessa. Tällä hetkellä on käytössä jo satulaatikot, joita kierrätetään päiväkotien keskuudessa.

Tarkoituksena on jatkaa kirjavinkkaustoiminnan vakiinnuttamista alakoululaisten keskuudessa, koska näin voidaan varmistaa parhaiten sitä, että lukemisharrastus tulee pysyväksi osaksi elämää.

31/03/2012
30/12/2012