Luumäen pääkirjaston asiakkaiden kirjastonkäytön parantaminen kokoelmaa uudistamalla ja Aurora-tietokantaa puhdistamalla
Vuoden 2015 AVI-hanke   (Ei saanut rahoitusta)

Luumäen kunnankirjasto
Virastotie 2
kirjasto@luumaki.fi
Fi-Lumku
Y-0162631-2
Anita Luokkanen
anita.luokkanen@luumaki.fi

Toukokuussa 2013 Luumäen pääkirjaston kokoelmat ja kirjavarastot siirrettiin ja hyllytettiin uuden kirjastotalon avohyllyihin kahteen valoisaan tilavaan kerrokseen. Pääkirjaston kirjavarastosta luovuttiin kokonaan. Puolentoista vuoden ajan ovat asiakkaat saaneet käyttää kokoelmaa esteettä ja myös vanhempaa aineistoa on lainattu runsaasti. Kirjavaraston hyllyttäminen avokokoelmaan on tuottanut kiitettävän tuloksen. Hankkeessa pyritään poistamaan lainauskierrossa vanhentunut liikkumaton ja kulunut aineisto sekä tarpeettomat kaksoiskappaleet. Pääkirjaston kirjakokoelma käsittää neljäkymmentäkolme tuhatta nidettä, joista kolmekymmentäyksi tuhatta on ollut avokokoelmassa ja kaksitoista tuhatta nidettä on ollut vanhan pääkirjaston varastossa. Tarkoitus on käsitellä tuhat nidettä kuukaudessa ja poistaa vähintään kolmetuhatta viisisata nidettä, siirtää aikaisempien varastojen niteet osastoittain avokokoelmaan ja siten poistaa varastot myös tietokannasta. Pääkirjaston kokoelma saadaan siten yhteneväksi Aurora-tietokannan kokoelman kanssa. Tämä helpottaa asiakkaiden kirjaston käyttöä merkittävästi. Lisäksi Aurora-tietokantaa puhdistetaan tarpeettomista tietueista ja eri kenttien virheellisistä tiedoista. Lisäksi kehitetään jo olemassa olevaa Klassikko -hyllyä asiakasystävälliseksi. Viipuri -hylly (työnimi) rakennetaan Luumäki-kokoelman rinnalle tutkijoita ja erityisesti sukututkijoita varten. Hankkeen ajoittuminen ja kesto ovat noin yksi vuosi toukokuun 2015 - joulukuun 2016 aikana (yksi ja puolivuotta vuotta).

02/05/2015
31/12/2016