Maailmaa ristiin rastiin: tapahtumasarja Espoon aluekirjastoissa
Vuoden 2013 AVI-hanke   (Ei saanut rahoitusta)

Espoon kaupunginkirjasto
02070
jaana.tyrni@espoo.fi
FI-Em
Y-0101263-6
Jaana Tyrni
jaana.tyrni@espoo.fi

Matkailu avartaa, ja matkalle voi lähteä, vaikka ei liikkuisi omaa lähikirjastoaan kauemmas. Espoon kaupunginkirjasto järjestää 2013-2014 matkailuun liittyvän tapahtumasarjan, joka koostuu viidestä eri tilaisuudesta (yksi kullakin alueella). Vierailijaksi jokaiseen tilaisuuteen kutsutaan tunnettu henkilö/hyvä esiintyjä, joka on itse kotoisin alueelta tai joka muuten tuntee alueen hyvin. Matkakohteinamme ovat Italia, Venäjä, Intia, Afrikka ja Ecuador. Jokaiselta alueelta valitaan yksi tai useampi kaupunki, jonka kautta alueen kulttuuria lähestytään.

Vieraaksi kutsutaan: toimittaja Ella Kanninen (Firenze), kirjastonhoitajat Irina Golysheva ja Ekaterina Sklyar (Pietari), kirjailija Nina Bannerjee-Louhija (Kalkutta), kirjailija Vivi-Ann Sjögren/Juha Vakkuri (Porto-Novo/Cotonou) ja kirjastoharjoittelija Sofia Jokiranta (Quito/Guayquil). Jokaisessa tilaisuudessa esitellään alueen kulttuuria myös laajemmin, esimerkiksi musiikin tai pienten ruokamaistiaisten avulla.

Kirjasto suunnittelee ja toteuttaa tapahtumien järjestelyn ja markkinoinnin.  Kirjastoissa kootaan kulloiseenkiin teemaan liittyvää aineistoa näyttelyksi. Kirjaston työntekijät esiintyvät myös yhdessä tilaisuudessa työajallaan. Lisäksi kirjasto vastaa osasta tarjoilukuluista.

01/09/2013
31/12/2014