Mobilisoitu Myyräteatteri
År 2016 RFV-ansökan   (Projekt fått finansiering)


Heinolan kaupunginkirjasto
Bibliotekets adress : 
Kauppakatu 12
18100
Bibliotekets telefonnummer : 
03 849 3619
Bibliotekets e-postadress : 
kirjasto@heinola.fi
ISIL-kod : 
Fi-Heino
FO-nummer : 
1068892-9
Ansvarsperson : 
Tiina Ketola
Telefonnummer : 
044 797 6838
E-post : 
tiina.ketola@heinola.fi
Projektets målsättning: 

Markkinoida uutta kirjastoautoa asiakkaille ja samalla vastata toiveeseen kirjaston jalkautumisesta päiväkoteihin myyränukketeatteri- ja satukiertueiden merkeissä

Indikatorer för uppföljning av målsättningen: 

Järjestettyjen tapahtumien ja yleisömäärien seuranta

Projektbeskrivning : 

Heinolan uusi, uljas ja hartaasti odotettu kirjastoauto lähtee reitilleen syksyllä 2016. Haluamme juhlistaa uutta työkaveriamme tarjoamalla kirjastoautossa nukketeatteria ja satuhetkiä kaikille halukkaille Heinolassa. Koska kirjastoauto palvelee Heinolan lisäksi Hartolan kunnankirjaston asiakkaita, ulotetaan kiertue myös sinne. Heinolan päiväkotiväki toivoo, että kirjaston Myyränukketeatteri ja satutuokiot tekevät päiväkotikiertueen. Tätä varten tarvitaan kevyt ja helposti siirrettävä näyttämösermi, jota voidaan hyödyntää myös kirjastoautossa pidettävissä näytöksissä. 

Lisäksi haluamme tarjota pimeän talven piristykseksi pienimmille asiakkaillemme Otso ja varpaansyöjät -esityksen, joka pehmentää pelkoja ja antaa supervoimaa arjen keskelle. Samalla reissulla voi lainata kirjastosta kassillisen pelontorjunta- tai ilonkiljuntakirjoja kotikäyttöön. 

Hankkeen osa-alueet ovat: 

Myyränukketeatterin näytökset ja satutuokiot kirjastoautossa, 10 kpl

  •  satutädin palkkio 350 €, näytelmän tarpeiston ja mobiilinäyttämön hankinta 2000 € , matkakulut  Hartolaan 150 €

Seitsemän päiväkodin satutuokiokiertue 

  • satutädin palkkio 245 €, matkakulut 50 €

Myyränukketeatterikiertue päiväkodeissa ja perhepäivähoitoalueilla, 14 näytöstä

  • matkakulut 100 €

Otso ja varpaansyöjät alle kouluikäisille kirjastossa 

  • 4 esitystä 1740 €
  • bussikuljetukset kirjastoon 500 €

Oma rahoitus:

neljän virkailijan reilun viikon työpanos eri kokoonpanoissa 2490 €

 

 

 

 

 

 

 

Samarbetspartner/s: 
Hartolan kunnankirjasto, satutäti Anne Sorjanen
Beskrivning av verksamheten och projektutvärdering: 

Hankkeen myötä selvisi, että kirjastoautossa voi vallan mainiosti järjestää nukketeatteriesityksiä. Hyvä etukäteissuunnittelu ja autoon siirrettävä tarpeisto aina näyttämöä myöten mahdollistavat onnistuneen lopputuloksen. Hartolaan suuntautunut Myyriskiertueemme loppuhuipennus sujui ongelmitta kirjastoautossa paikallisen päiväkodin pihalla, keskellä talvea.

Päiväkoteihin tarjotuille, kirjaston järjestämille Myyränukketeatteri- ja satutuokiokiertueille on Heinolassa selkeä tilaus, niin suurella ilolla ja innolla kiertueemme otettiin vastaan. Samoin pienimmille asiakkaillemme kirjastossa esitetty Otso ja varpaansyöjät -näytelmä nautti suurta suosiota.

Ongelmia oli siirrettävän nukketeatterinäyttämön valmistajan löytämisessä ja näyttämön valmistuksessa. Toiveita kevyestä ja helposti siirrettävästä näyttämöstä ei pystytty toteuttamaan. Koska sermistä tuli niin raskas ja hankalasti liikuteltava, piti lopulta luopua ajatuksesta, että päiväkotikiertueen nukketeatterinäytökset pidetään kirjastoautossa. Samoin kaikille osapuolille sopivien esitysaikojen löytäminen ja niiden sovittaminen kirjastoauton aikatauluihin osoittautui yllättävän vaikeaksi yhtälöksi. Toisaalta päiväkotikiertueemme sujui todella hyvin sen jälkeen, kun em. käytännön ongelmista oli päästy ylitse. 

Hankkeen myötä kirjaston saama positiivinen noste on mittaamattoman arvokasta. Näinä ankeahkoina aikoina nimenomaan lapsille iloa tuottavia henkisiä kokemuksia ei voi olla liikaa.   

Åtgärder och önskade inverkningar: 

Satu- ja nukketeatterikiertueet sekä Otso ja varpaansyöjät -esitys olivat jättimenestyksiä, joille oli ja on edelleen olemassa selkeä tilaus lasten henkisen hyvinvoinnin lisääjinä. Ripaus iloa arkeen ei ole koskaan pahitteeksi.  

Kirjastoauton käytön monipuolisuudesta saadut kokemukset rohkaisevat jatkamaan kokeiluja, joiden tavoitteena on saada kirjastoautolle mahdollisimman paljon näkyvyyttä ja käyttöä. 

Fortsatta åtgärder: 

Nukketeatterisermi on kirjastossa aktiivisessa käytössä. Uusista nukketeatteri- ja satukiertueistakin on jo haaveiltu sekä kirjastoautossa että muualla toteutettuina. 

Projektet börjar : 
01/01/2016
Projektet avslutas : 
31/12/2017
 


Finansiering av ansökan
Ansökningssumma: 
€5 135
Egen finansiering: 
€2 490
Budget sammanlagt: 
€7 625
Övriga understöd som ansökts: 
€0
Övriga understöd som beviljats: 
€0

Förverkligad finansiering
Budget sammanlagt: 
€6 759
Egen finansiering: 
€2 110
Extern finansiering: 
€0
Bidrag från samarbetspartners: 
€0

Statistik:
Antalet evenemang: 
43kpl/st.
Antalet deltagare i evenemang: 
1 199henkilö/person

Beslut
Beviljat stöd i euro: 
€4 000