Omatoimikirjastoja Rovaniemelle
Vuoden 2016 AVI-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)


Rovaniemen kaupunginkirjasto - Lapin maakuntakirjasto
Kirjaston osoite : 
Jorma Eton tie 6
96100
Kirjaston puhelin : 
050 315 1485
Kirjaston sähköposti : 
kirjasto@rovaniemi.fi
ISIL-tunnus : 
FI-Rm
Y-tunnus : 
1978283-1
Yhteyshenkilön nimi : 
Mikko Paajala
Puhelin : 
040 576 2604
Sähköposti : 
mikko.paajala@rovaniemi.fi
Kuvaus : 

Tavoitteet:
Hankkeen tavoitteena on tarjota Rovaniemen kaupunginkirjaston asiakkaille parempia kirjastopalveluita lisäämällä lähikirjastoihin omatoimipalveluita. Omatoimisuudella voimme tarjota asiakkaillemme pidemmät aukioloajat. Uusi toimintamalli lisää kirjaston käyttöä ja tuo uusia asiakkaita. Henkilöstöresurssit ovat yhä nykyisessä taloudellisessa tilanteessa yhä niukempia, joten uusia palvelumuotoja kokeillaan.

Toimenpiteet:
Kirjastot varustetaan kulunvalvontajärjestelmällä, kameroilla, sähkölukolla sekä lainaus- ja palautusautomaatilla. Henkilökunta olisi edelleen paikalla viitenä päivänä viikossa. Kirjaston omatoimiaukiolo lisäisi aukioloaikoja iltaisin ja viikonloppuisin. Tilassa on lainaus- ja palautusautomaatit, tablettitietokoneita,  itsepalvelutulostus ja etäyhteys pääkirjastoon.

Aikataulu:
Hanke alkaa huhtikuussa 2016 ja päättyy joulukuussa 2017. Korkalovaaran lähikirjastoon lisätään omatoimipalvelut vuoden 2016 Koha-konversion aikana ja Ounasrinteen monitoimitalon yhteyteen avataan uusi kirjasto vuoden 2017 keväällä. Saarenkylän lähikirjasto on vuorossa loppuvuonna 2017.

Resurssit:
Omatoimikirjaston kulunvalvonta, kameravalvonta, kuulutusjärjestelmä, asiakkaiden tunnistamisjärjestelmä ja sisäänpääsyn mahdollistavat kortinlukijat ja PIN-koodien lukulaitteisto maksaa noin. 10 000 €. Lainaus- ja palautusautomaatti maksaa n. 4000 €. Haettava avustus käytetään niihin.

Kaupunki hoitaa talotekniikkaan liittyvät asiat, kuten sähkölukitukset, automaattivalaistuksen ja hälytysjärjestelmän. Lisäksi kaupunki kalustaa kirjastot. Henkilöstön työpanosta tarvitaan käyttöönotossa ja alkuvaiheen opastuksissa.

Aiemmat hankkeet: 

Vuonna 2016 on useita omatoimikirjastohankkeita. Aikaisempia mm. 
http://hankkeet.kirjastot.fi/hanke/omatoimikirjasto-kahden-kauppa

 

Aloituspäivämäärä : 
01/04/2016
Lopetuspäivämäärä : 
31/12/2017
 


Anomuksen rahoitus
Haettava avustus yhteensä: 
€42 000
Oma rahoitus yhteensä: 
€6 500
Budjetti euroissa yhteensä: 
€72 000
Haettu muu avustus: 
€0
Saatu muu avustus: 
€0

Toteutunut rahoitus
Koko budjetti: 
€0
Oma rahoitus yhteensä: 
€0
Muualta saatu avustus: 
€0
Yhteistyökumppanin rahoitusosuus: 
€0


Päätös
Myönnetty avustus euroissa.: 
€14 000

Hallinnon oikeusperiaatteen mukaisesti Lapin aluehallintovirasto kohtelee tasapuolisesti avustuksen hakijoita. Aiemmin avustetut omatoimikirjastohankkeet ovat saaneet avustusta yhden toimipisteen varustamiseksi omatoimikirjastoksi. Näin myös Rovaniemen kaupunginkirjasto saa avustusta yhden omatoimikirjaston varustamiseen, jonka laitteistohinta hakemuksen mukaan on 14 000 euroa.

 
okm
avi