Pop up - kirjasto sinne missä ihmiset ovat
Vuoden 2016 AVI-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)

fb.com/kuopionkirjasto
Kuopion kaupunginkirjasto
kirjasto@kuopio.fi
FI-Km
Päivi Savinainen ja Liisa Rossi
paivi.savinainen@kuopio.fi

Hankkeen tavoitteena on markkinoida kirjaston erilaisia palveluja, saavuttaa ei-käyttäjät sekä tutustuttaa lapsia kirjastoon.

Pop up -tapahtumat Saavutetut sidosryhmät

Kuopion kaupunginkirjasto on käynnistämässä pop up -toimintaa osittain monien sidosryhmien kiinnostuksesta johtuen. Kaikki asiakkaat eivät välttämättä pääse kirjastoon, joten kirjastopalveluiden on hakeuduttava asiakkaiden luokse. Tällaisia asiakasryhmiä ovat mm. päiväkodit, turvapaikanhakijat, lapsiperheet. Kirjastopalveluja täytyy myös markkinoida siellä, missä ihmiset kokoontuvat ja ovat mm. erilaisissa tapahtumissa, joista voidaan löytää uusiakin asiakkaita. Pop up -toimintaa varten kirjasto tarvitsee resursseja henkilöstökuluihin, esitteisiin, markkinointiin, laitteisiin ja tavarankuljetuspyörään. Hankkeen tavoitteena on markkinoida kirjaston erilaisia palveluja, saavuttaa ei-käyttäjiä sekä tutustuttaa lapsia kirjastoon.

Savon ammatti- ja aikuisopisto, yhdistykset esim. Kuopio Tanssii ja Soi ry, Satamankulman taideyhdistys, Turvalinkki ry, Kuopion Perheentalo, päiväkodit esim. Maljapuron päiväkoti, Minnan päiväkoti, Lehtoniemen päiväkoti, Kuopion kaupungin markkinointi, viestintä ja asiakaspalvelut, Kuopion kaupunginkirjaston Pop up -työryhmä

Toiminnan kuvaus ja hankkeen arviointi:

Hankkeen tavoitteena oli markkinoida kirjaston erilaisia palveluja, saavuttaa ei-käyttäjät sekä tutustuttaa lapsia kirjastoon. Hankkeessa kirjastopalvelut hakeutuivat sinne, missä ihmiset kokoontuvat esim. tapahtumiin ja vapaa-ajanviettopaikkoihin. Hanketyöntekijä teki yhteistyötä mm. oppilaitosten, yhdistysten, tapahtumajärjestäjien, Kuopion kaupungin toimijoiden esim. markkinointi- ja viestintävastaavien ja varhaiskasvatuksen kanssa ja vieraili Kirjastofillari-tavarapyörällä mm. tapahtumissa, tilauskäynneillä, toreilla ja uimarannoilla markkinoimassa kirjaston palveluja. Hankkeessa kirjasto hakeutui ihmisten kokoontumispaikoille, tavoitti myös ei-käyttäjiä ja sai uusia asiakkaita. Hanke saavutti tavoitteensa. Pop up -toiminta on vakiintunut kirjastomme yhdeksi palvelumuodoksi ja Kirjastofillari liikennöi myös jatkossa.

Kuopion kaupunginkirjaston markkinointimateriaali mm. esitteet, verkkojulkaisut Ilmoitus Kohtaamisia-lehden painetussa ja verkkoversiossa https://www.kuopio.fi/kohtaamisia-lehti Lehtijutut mm. Virkailija polkee, kirjasto kulkee. Savon Sanomat 25.7.2016 Radiojutut mm. Radio Sandelsissa ja Yle Radio Savossa

Kaupunkimme ja kirjastomme strategiaan tämä osallisuus- ja kumppanuushanke kytkeytyy asiakaslähtöisten ja ennaltaehkäisevien palvelujen kehittämisenä. Hankkeessa kirjasto hakeutui ihmisten kokoontumispaikoille, tavoitti myös ei-käyttäjiä ja sai uusia asiakkaita. Hanke saavutti tavoitteensa. Pop up -toiminta on vakiintunut kirjastomme yhdeksi palvelumuodoksi ja Kirjastofillari liikennöi myös jatkossa.

Pop up -toiminta on vakiintunut kirjastomme yhdeksi palvelumuodoksi ja Kirjastofillari liikennöi myös jatkossa. Hankkeessa syntynyt yhteistyö sidosryhmien kanssa jatkuu. Vuonna 2016 toteutetun hankkeen projektiseuranta-aika päättyy 30.6.2017. Jälkiarvioinnin ajankohta on 1.9.2017.

02/05/2016
31/12/2017

Hanke on hakuehtojen mukainen. Avustusta voi käyttää hakemuksessa esitetyn erittelyn mukaisesti. Perustelumuistio 2016, ks. http://hankkeet.kirjastot.fi/ohjeita/perustelumuistio-2016.