Ruoveden ja Virtain yhteinen kirjastoauto 10 vuotta
Vuoden 2014 AVI-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)

Ruoveden kunnankirjasto
Urheilutie 4
kirjasto@ruovesi.fi
FI-Ruove
Outi Ylinen
outi.ylinen@ruovesi.fi

Ruoveden ja Virtain yhteinen kirjastoauto täyttää 10 vuotta elokuussa 2014. Hankkeen tarkoituksena on järjestää tapahtumia asiakkaille yhteisauton juhlavuoden merkeissä syksyn 2014 aikana. Lisäksi yhteistyössä Virtain kirjaston kanssa toteutetaan kirjanmerkkikilpailu kirjastoauton asiakkaille. Tavoitteena on edistää kirjastoautotoimintaa ja lukemista.

Tapahtumat ja niihin osallistujat

Virtain kaupunginkirjasto, kirjastoautoyhteistyöryhmä

Juhlavuoden pääjuttu paikallislehdessä:  Onnittelijat kipaisivat kirjastoautolle (Ruovesi-lehti 19.11.2014)

Suunnitelman mukaan järjestimme tapahtumia kirjastoauton asiakkaille syksyn 2014 aikana. Erityisesti kohdistimme toimintaa asiakkaille kyläkouluilla ja erilaisissa päivähoitopaikoissa. Syksyn päätapahtumana oli Täti Taikakynän syntymäpäiväkiertue. Kirjanmerkkikilpailun toteutimme yhteistyössä Virtain kaupunginkirjaston kanssa ja merkkejä painatimme 500 kpl. Lisäksi tarjosimme kaikille auton asiakkaille syntymäpäiväkahvit / -mehut. Pääkirjastossa järjestimme näyttelyn kirjanmerkkikilpailuun osallistuneista töistä sekä kirjastoauton vaiheista 2004 - 2014.

Tiedotimme auton toiminnasta aktiivisesti paikallislehdessä ja kunnan ja kirjaston verkkosivuilla. Asiakas- ja itsearvioinnin perusteella onnistuimme hyvin. Kirjastoauto sai paljon myönteistä julkisuutta ja palvelua pidetään tärkeänä laajassa pitäjässä.

Hankkeen aikana saatuja kokemuksia voidaan hyödyntää, kun kirjastoautotoiminta Ruovedellä täyttää 40 vuotta vuonna 2015.

Lisätietoa:

Omarahoitusosuuteen laskettu kirjastoautovirkailijan palkkakustannukset kahdelta viikolta: toiminnan / tapahtumien valmistelu ja toteutus.

03/08/2014
31/12/2014

Hanke on hakuehtojen mukainen. Avustusta voi käyttää hakemuksessa esitetyn erittelyn mukaisesti. Perustelumuistio 2014 ks.