Sarjakuvaa ekoillen ja blogeillen
Vuoden 2015 AVI-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)


Vihdin kunnankirjasto
Kirjaston osoite : 
Pisteenkaari 9
03100
Kirjaston puhelin : 
09 4258 3260
Kirjaston sähköposti : 
vihdin.kunnankirjasto@vihti.fi
ISIL-tunnus : 
Fi-Vihti
Y-tunnus : 
0131905-6
Yhteyshenkilön nimi : 
Merja Lonkainen
Puhelin : 
044 042 1149
Sähköposti : 
merja.lonkainen@vihti.fi
Kuvaus : 

Haetaan rahoitusta eko- ja mediakasvatuksen näkökulmasta toteutettavaan sarjakuvapajaan. Avustusta haetaan ulkopuolisen vetäjän palkkaan ja henkilöstökuluihin sekä tarvikkeisiin ja matkakuluihin.

Sarjakuvapajan erikoisuus on kierrätys. Kierrätyssarjakuvaa ei juurikaan tehdä saati julkaista. Kierrätyksen idea on löytää pois heitettävistä tavaroista sarjakuvallinen tarina tai konkreettinen osa sarjakuvaan. Tällä tavoin pajaan osallistuvat oppivat niin kierrätyksestä kuin kierrätysmateriaalin käytöstä.

Pajalaisten kanssa yhdessä perustetaan oma sarjakuvablogi, jota päivitetään muun muassa omilla sarjakuvapajassa työstetyillä sarjakuvilla. Blogiin voidaan kerätä myös kuulumisia sekä markkinoida omia tulevia näyttelyitä. Lisäksi julkinen blogi innostaa mahdollisesti myös muita kokeilemaan kierrätyssarjakuvaa tai kierrättämään.

Erityisesti pojat ovat sarjakuvan tekemisestä kiinnostuneita. Paja houkuttelee vakituisen harrastuksen pariin ja samalla ohjaa myös lukemisen tielle sekä tutustuttaa kirjastotoimintaan. Paja tukee myös kasvua muun muassa itseilmaisun tukemisen kautta sekä kannustuksen ja kohtaamisen välityksellä.

Sarjakuvapaja kokoontuu kerran viikossa sekä Vihdin kirkonkylän kirjastolla sekä Nummelan kirjastolla 1,5 tuntia kerrallaan eli kerran viikossa kolme tuntia ajanjaksolla elokuu-joulukuu 2015 sekä tammikuu-toukokuu 2016. Molempiin ryhmiin otetaan 15 osallistujaa. Sarjakuvapajojen toteutuksesta vastaa  paikallinen taiteilija ja sarjakuvapiirtäjä Minna-Karoliina Heino. Hanke toteutetaan yhteistyössä kirjaston kanssa. Pajoissa hyödynnetään kirjaston poistokirjoja. Molemmissa kirjastoissa pidetään näyttely pajojen tuotoksista hankkeen lopuksi.

Hankkeesta saatuja ideoita tarjotaan hyödynnettäväksi etenkin Lukki-kirjastoalueelle sekä kouluihin.

Yhteistyökumppanit, työryhmä: 

Paikallinen taiteilija, aforismikirjailija, sarjakuvapiirtäjä Minna-Karoliina Heino

Aiemmat hankkeet: 

Sarjakuvapajoja on toteutettu Vihdissä aiemminkin. Vuonna 2012 sarjakuvapajat toteutettiin pienimuotoisena vapaaehtoisvoimin. Pajojen suosio oli valtava, joten sarjakuvapajoihin haettiin rahoitusta AVI:lta  vuosille 2013-2014. Sarjakuva-hankkeelle myönnettiin rahoitusta ja apajat toteutettiin 19.8.2013 – 14.4.2014. Sarjakuvapajat saivat positiivista palautetta pajoihin osallistuneiden lasten lisäksi myös heidän vanhemmiltaan, joista moni toivoi pajojen jatkuvan. Sarjakuvapajatoiminnalle saatiin jatkoa lukuvuodeksi 2014-2015 kirjastoissa järjestettävänä koulujen iltapäiväkertotoimintana. Sarjakuvapajojen toiminta kuitenkin päättyy toukokuussa 2015.

Aloituspäivämäärä : 
01/04/2015
Lopetuspäivämäärä : 
31/12/2016
 


Anomuksen rahoitus
Haettava avustus yhteensä: 
€5 000
Oma rahoitus yhteensä: 
€1 000
Budjetti euroissa yhteensä: 
€6 000
Haettu muu avustus: 
€0
Saatu muu avustus: 
€0

Toteutunut rahoitus
Koko budjetti: 
€0
Oma rahoitus yhteensä: 
€0
Muualta saatu avustus: 
€0
Yhteistyökumppanin rahoitusosuus: 
€0


Päätös
Myönnetty avustus euroissa.: 
€4 000
 
okm
avi