Skräppäys- ja käsityöteemaillat Kaarinan kirjastoissa
Vuoden 2012 AVI-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)

Kaarinan kaupunginkirjasto
PL 50 Oskarinaukio 5
20781
kirjasto@kaarina.fi
FI-KAARI
Merja Hyppönen
merja.hypponen@kaarina.fi

Skräppäys- ja käsityöteemailtojen tavoitteena on saattaa eri-ikäiset ihmiset toimimaan yhdessä ja tukea elinikäistä oppimista. Kaarinan kirjaston ja kansalaisopiston ja Kotimäen koulun tavoitteena on luoda uusia toimintamuotoja ja tarjota Kaarinan kuntalaisille yhtäläiset mahdollisuudet osallistua työpajoihin. Tarkoituksena on tavoittaa uusia asiakasryhmiä, lisätä yhteisöllisyyttä ja lisätä kaupungin eri toimialojen (kirjasto, koulu ja kansalaisopisto) välistä yhteistyötä. Littoisten ja Piikkiön kirjastoihin perustetaan skräppäyskerhot ja Kaarinan pääkirjastossa järjestetään kahdeksan käsityötaideteemailtaa.

Scrap tarkoittaa lehtileikkeitä, valokuvia, postikortteja ja – merkkejä ym. leikekirjan  materiaalia. Skräppääminen on muistojen tallentamista, mielikuvien luomista ja  koristelua. Se on muistelukerrontaa, luodaan arkeen kauneutta. Se on hyvää,  rentouttavaa ja jännittävää ajankulua.

Kaarinan pääkirjaston teemaillat koostuvat työnäytöksistä: kirjansidonta, ex libriksen teko, hahtuvalankatyöt, amigurumit sekä antiikkinallet.

Kurssien ohessa on kirjavinkkausta ja aiheeseen liittyvää aineistoesittelyä. Kurssit ja teemaillat sopivat  kaikenikäisille ja ovat ilmaisia.

Kaarinan kansalaisopisto, Leeni Metsälä

Kotimäen koulu, Katariina Kavantola

Skräppäys- ja käsityöteemailtojen tavoitteena oli saattaa eri-ikäiset ihmiset toimimaan yhdessä ja tukea elinikäistä oppimista. Tämä tavoite saavutettiin etenkin skräppäyskerhoissa. Mm. Kotimäen koululla isovanhemmat tulivat askartelemaan lastenlapsiensa kanssa. Kaarinan kirjaston, kansalaisopiston ja Kotimäen koulun tavoitteena oli luoda uusia toimintamuotoja ja tarjota Kaarinan kuntalaisille yhtäläiset mahdollisuudet osallistua työpajoihin. Pääkirjaston käsityöteemailloissa saavutettiin tämä tavoite. Kaikki työpajat olivat maksuttomia. Tarkoituksena oli tavoittaa uusia asiakasryhmiä, lisätä yhteisöllisyyttä ja lisätä kaupungin eri toimialojen (kirjasto, koulu ja kansalaisopisto) välistä yhteistyötä. Tämä tavoite saavutettiin.

Kotimäen koulun Skräppäyskerhosta tuli niin suosittu, että sitä jatkettiin vielä hankkeen jälkeenkin kirjaston henkilökunnan voimin.

Skräppäyskerho kokoontuu Kotimäen koululla kirjaston tiloissa kerran kuukaudessa vuonna 2014. Kaarinan kansalaisopiston ja Kotimäen koulun kanssa jatkettiin yhteistyötä ja haettiin uudelle hankkeelle rahoitusta syksyksi 2014.

31/08/2012