Sujuvasti sähköisesti : opastusta sähköisten palvelujen käyttöön
Vuoden 2017 AVI-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)

Pälkäneen kunnankirjasto
Kehätie 4
kirjasto@palkane.fi
FI-Palka
2050961-3
Seija Heikkilä
seija.heikkila@palkane.fi

Monet palvelut ovat sähköisiä ja tavoite on antaa kuntalaisille valmiuksia niiden sekä uusien laitteiden käyttöön.

1. Pienryhmäopetusten toteutuminen.

2. Annetun opetuksen hyödyllisyys käyttäjille. Sitä mitataan kyselyllä.

Kirjastossa järjestetään opastustilaisuuksia tai lyhyt kurssi sähköisten palvelujen käytöstä. Opastus olisi yksilöllistä, korkeintaan kahdelle henkilölle kerrallaan. Mahdollisesti opetettaisiin myös tabletti- tai älypuhelinten käyttöä ja niiden opastuksessa voisi olla samanaikaisesti useampi henkilö opastettavana. Opastusta tarjottaisiin esim. sähköpostin käyttöön, pankkipalveluihin, verohallinnon ja kunnan sekä muihin julkishallinnon verkkopalveluihin sekä perusopetusta tietokoneen käyttöön. Perusopetusta on jonkin verran ollut tarjolla kirjastossa ennenkin, vapaaehtoisten toteuttamana. Kiinnostuneita opastettaviakin on ollut. Edellinen opetustuokio on voitu tarjota keväällä 2015. Opetus on aiemmin tarjottu vain senioreille, mutta tässä hankkeessa ei rajata kohderyhmää iän mukaan, vaan opetus on yleisesti aikuisväestölle tarkoitettu.

Yllä olevan perusopetuksen kustannusarvio on 1000 euroa. Sen lisäksi anotaan 3000 euroa 3D-tulostimen hankintaan sekä käyttöopetukseen. Kirjasto on kaikille avoin ja helposti saavutettava paikka ja siten hyvin soveltuva uudenlaiseen tulostustekniikkaan tutustumiseen.

19/10/2016
31/12/2018

Hakemus on hanke-ehtojen mukainen. Avustusta voi käyttää hakemuksessa esitetyn erittelyn mukaisesti. Ks. perustelumuistio 2017