Sylitellen ja sepitellen - elämyksiä satutuokioista
Vuoden 2015 AVI-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)

Kokkolan kaupunginkirjasto
Kokkolan kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto
Isokatu 3
susann.forsberg@kokkola.fi
FI-Klm
FI0179377-8
Susann Forsberg
susann.forsberg@kokkola.fi

Tavoitteena on monipuolistaa satutuokioita ja tavoittaa perheen pienempiä sekä suomen että ruotsin kielillä.

Tapahtumien määrä, tapahtumiin osallistujien määrä

Kokkolan kaupunginkirjastossa on pitkät perinteet satutuokioiden järjestämisestä ja niihin osallistuu vuosittain yhteensä lähes 200 lasta. Satutuokioita pitävät kirjaston henkilökunta, ja myös sosiaalialan opiskelijat ovat järjestäneet satutuokioita opintoihinsa liittyen.

Nyt haluaisimme panostaa erityisesti pienimpiin lapsiin ja heidän vanhempiinsa, sekä ruotsinkielisiin satuhetkiin, joiden osallistumismäärä on huomattavasti pienempi kuin suomenkielisten satutuokioiden.

Sylitellen ja sepitellen-hankkeessa järjestetään elämyksellisiä satuhetkiä eri teemoilla. Syys- tai kevätkauden satutuokiot suunnitellaan tiettyjen aiheiden ympärille, ja osa näistä tuokioista kohdennetaan pienimmille lapsille. Teemoina olisivat muun muassa runot ja lorut, värikylvyt, liikunnallisuus, musiikki, tanssi ja media. Hankerahoitusta käytetään palveluiden ostoon eri alojen osaajilta.

Yhteistyökumppanin nimi/nimet:
Lasten- ja nuorten kuvataidekoulu, Sanataidekoulu Santtu, varhaiskasvatus, Kokkolan konservatorio
Toiminnan kuvaus ja hankkeen arviointi:

Sylitellen ja sepitellen- elämyksiä satutuokioista- hankkeessa järjestimme eriaiheisia satutuokioita, osin omin voimin ja osin ulkopuolisten toimijoiden avulla. Hankkeen aikana Draamapurkki Seinäjoelta piti kolme draamaesitystä; Sattuipa silloin-improvisaation ja kaksi vauvoille suunnattua teatterihetkeä.

Liikunnalliset satutuokiot toteutettiin pitämällä satujoogaa ja satujumppaa. Musiikkisatutuokiot järjestettiin sekä suomeksi että ruotsiksi. Lisäksi järjestimme satuhierontatuokioita molemmilla kielillä. Kesällä järjestimme kirjaston terassilla satupiknikin. Runojen avulla toteutettiin kaksi satutuokiota.
Hankkeen aikana meillä oli myös käytettävissä vapaaehtoinen satusetä.

Satupäivää 2015 juhlistimme useilla satutuokioilla ja satuonginnalla kirjastossa. Vuoden 2016 satupäivänä kirjaston satuhahmot lukivat satuja kauppakeskus Chydeniassa.

Svenska evenemang i projektet:
Agneta Möller-Salmela besökte Karleby i april 2016. Besöket bestod av ett upplevelseprogram för barn i fyra svenskspråkiga förskolor och på kvällen höll hon en sagostund för de minsta på biblioteket. Pia Järvi höll en musiksagostund på svenska i biblioteket i mars 2016.

Hankkeen tavoitteena oli monipuolistaa satutuokioita ja tavoittaa perheen pienimpiä sekä suomen että ruotsin kielillä. Tässä onnistuttiin erinomaisesti ja järjestetyt tapahtumat olivat hyvin erityyppisiä, satumaailmaa kuitenkaan unohtamatta. Henkilökunnan työaikaa hankkeen suunnitteluun ja toteuttamiseen kului 44 h.

01/09/2015
31/12/2016