Syyhyttääkö sormis, sopisiko s-kirja?
Vuoden 2013 AVI-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)

Wikipedia commons
Kannonkosken kunnankirjasto
Opintie 2 C
kirjasto@kannonkoski.fi
FI-Kanno
Pekka Termonen
pekka.termonen@kannonkoski.fi

Laitteiden käyttö

Kepri-kirjastoihin hankitaan sormitietokoneita eli tabletteja eli taulutietokoneita sekä s-kirjojen lukulaitteita eri valmistajilta ja eri hintaluokista. Osaan niistä ladataan s-kirjoja, ainakin ilmaisia klassikoita. Laitteita lainataan ja niitä kierrätetään kirjastojen välillä. Laitteen hankkimista harkitseva voi täten tutustua niihin ennen ostopäätöksen tekoa. Tableteilla pääsee myös verkkoon  langattomasti myös kirjastossa. Laitteet tyhjennetään tarvittaessa ennen uutta lainauskertaa. Kirjastot opastavat lainaajia laitteiden ja sähkökirjojen käyttössä.

Kepri-kirjastot, Kannokosken lisäksi niihin kuuluvat, Karstula, Keuruu, Kinnula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Multia, Pihtipudas, Saarijärvi ja Viitasaari.

Helsingin ja Oulun kaupunginkirjastojen vastaavat hankkeet

Sormitietokoneet alottivat kymmenen kirjaston kiertuneen lokakuussa, ne ovat 3 viikkoa kussakin. Hieman arkoja ovat asiakkaat tähän mennessä olleet, mutta muutama kymmenen kokeilua on jo tullut. Henkilökunta on opastanut tarvittaessa.

Kun kiertue loppuu keväällä, arvomme laitteet kirjastoille. Eli kukin kirjasto saa 1-2 laitetta henkilökunnan virkakäyttöön.

01/05/2013
31/12/2014

Perustelumuistio löytyy Hankerekisterin etusivulta Info-palkin alta, ks. http://hankkeet.kirjastot.fi/fi/ohjeita/perustelumuistio-2013

Valtionavustusta ei ole tarkoitettu lukulaitteiden tai sähköisten kirjojen hankintaan.