Uutispuurosta puffiin - kirjoitetaan uutisia ja juttuja
Vuoden 2013 AVI-hanke   (Ei saanut rahoitusta)

oma
Raision kaupunginkirjasto
Eeronkuja 2
kirjasto@raisio.fi
FI-Raiki
0204428-5
Paula Knif
paula.knif@raisio.fi

Tavoite

Hankkeen tavoite on tutustuttaa aikuisopiskelijoita median toimintaan ja kertoa mediakritiikin tärkeydestä. Samalla hanke tukee aikuisopiskelijoiden kykyä tulla toimeen suomen kielellä eri yhteyksissä niin puheen tasolla kuin kirjallisestikin. Yhtenä tavoitteena on aktivoida kielen opiskelijoita ilmaisemaan mielipiteitään ja rohkaista osallistumaan yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Toteutus

Ryhmä aikuisopiskelijoita tutustuu sanomalehden tekoon ammattilaisten avulla. Työ toteutetaan työpajoissa ammattitoimittajien opastuksella. Omien juttujen tekoa varten järjestetään puhujavierailuja, joissa kuvataan ja haastatellaan vieraita lehtijuttuja varten. Lehti toimitetaan, taitetaan ja julkaistaan verkossa käyttämällä avoimen lähdekoodin taitto-ohjelmaa. Paperinen versio julkaistaan luettavaksi ja jaettavaksi kouluun ja kirjastoon.

Rahoitusta haetaan sanomalehden tekemisestä koituviin kustannuksiin: kutsuvieraiden palkkioihin ja ammattitoimittajien/ammattiohjaajien palkkaamiseen sekä vierailuun lehtitalossa Turussa.

Aikataulu ja yhteistyökumppanit

Lehtijutut kirjoitetaan parin päivän mittaisissa työpajoissa, jotka ajoitetaan valtakunnalliseen sanomalehtiviikkoon helmikuussa 2014. Hanke hyödyntää sanomalehtiviikkoa kutsumalla paikallistoimittajia seuraamaan sanomalehden tekoa.

Valmis lehti julkaistaan keväällä 2014.

Yhteistyökumppaneina ovat suomen kielen opettajat/Aikuiskoulutuskeskus Timali

Muina yhteistyötahoina Kirjan talo ja ammattikirjoittajat sekä eri alueisiin erikoistuneet freelance-toimittajat: urheilu-, kulttuuri-, uutistoimittajat; lisäksi valokuvaaja.

Aikuiskoulutuskeskus Timali/suomenkielen opetus

01/01/2014
31/12/2014

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on 18.3.2013 käsitellyt hakemuksen ja päättänyt olla myöntämättä valtionavustusta ko. hankkeeseen.