Virtuaalirukkanen - kohti vaikuttavampaa kirjastoa
Vuoden 2018 ELY-hanke (Ei saanut rahoitusta)

Hankkeen avulla tarjotaan lapsille ja nuorille sekä erityisryhmille mahdollisuus käyttää lisätyn todellisuuden menetelmiä ja osallistua työpajatoimintaan kirjastossa. Lisätyn todellisuuden menetelmät ja työpajatoiminta ovat keino tutustua ja käyttää kirjaston palveluita sekä olla aktiivinen toimija.
Teema: Monipuoliset lukutaidot.
Hankkeen aikana toteutettujen tapahtumien osallistujamäärät tilastoidaan.
Hankkeen aikana henkilökunnan koulutuksien osallistujamäärät tilastoidaan.
Hankkeen kulusta ja sisällöstä raportoidaan kirjaston verkkosivuilla ja somessa sekä hankkeen omassa blogissa.
Ohjausryhmää ja yhteistyökumppaneita pyydetään arvioimaan toimintaa ja mahdollisten kehitysehdotusten pohjalta toimintaa kehitetään edelleen.
Hankkeeseen palkataan projektityöntekijä, joka toteuttaa yhdessä ohjausryhmän kanssa lisätyn todellisuuden menetelmien sekä työpajatoiminnan mallin Porin kaupunginkirjastolle. Projektityöntekijä on aktiivisesti yhteydessä hankkeen kannalta olennaisiin sidosryhmiin, kuten varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja nuorisoalan toimijoihin.
Projektityöntekijä vastaa henkilökunnan koulutuksen suunnittelusta. Koulutukset toteutetaan yhdessä projektityöntekijän ja kirjaston henkilökunnan kanssa hyödyntäen vertaisoppimista.
Hankkeen aikana hankintaan tablettitietokoneita, jotka soveltuvat erityisryhmien käyttöön ja lisätyn todellisuuden menetelmille. Lisäksi kirjastoon hankitaan työpajatoimintaa varten 3D-tulostin. Laitteita on voitava liikutella kirjaston toimipisteestä toiseen, joten laitteille hankitaan lisäksi kuljetuskotelot.
Hankkeen aikana toteutetaan lisätyn todellisuuden menetelmiä ja työpajatoimintaa hyödyntäviä tilaisuuksia. Hankkeen aikana luotava palvelumalli turvaa näiden palveluiden jatkuvuuden Porin kaupunginkirjastossa osana kirjaston normaalia toimintaa.