Järjestä:

Löytyi 2 hanketta.

Lukufestarit Tylypahkan tyyliin 2017

Hankkeen tavoitteena on lukuilon ja – innon lisääminen sekä Potter-maailman syvempi tuntemus, elämysten tuottaminen kirjojen avulla ja kirjaston aineistojen ja palveluiden monipuolisuuden esiintuominen.

Lukufestarit hankkeen tarkoitus on herättää lasten- ja nuorten lukuinnostus ja luoda ryhmä jossa kaikki osallistujat tuntisivat olonsa mukavaksi. Tavoitteenamme on myös, että lukufestarin vuoden jälkeen paksutkaan kirjat eivät tuntuisi liian haastavilta. Hämeenlinnan kirjastolla on tarjolla kouluille kirjasarjoja, myös Harry Potter –kirjoja. Hanke vastaa hyvin myös koulun uusien Opsien tavoitteisiin mukavalla tavalla. Elämyksellisyys ja ilmiöoppiminen toteutuvat monin eri tavoin.

Satujooga : joogaharjoituksia ja tarinoita lapsille 2015

Hämeenlinnan kaupunginkirjasto haluaa tukea ja auttaa lapsia keskittymään tarinaan sekä liikunnan ilon löytymiseen.  Liikunta on tärkeää ja lapset ovat luotuja liikkumaan, tarinat ja sadut kuuluvat myös lasten elämään. Nämä kaikki elementit yhdistyvät satujoogassa.

Liikkuminen ja keskittymisen harjoittelu ovat tärkeitä. Joogan avulla lapsi saa uuden välineen ilmaista itseään ja samalla lapsi saa vahvan, terveen ruumiin sekä rauhallisen ja tyytyväisen mielen. Satujooga sisältää lempeitä tarinoita, joiden juonenkäänteiden mukana keho herää eloon ja taipuu niin koiraksi kuin kobraksikin. Tärkeintä on nauttia yhteisistä satuhetkistä ja antaa mielikuvituksen lentää. Lapsille on tarjolla hyvin vähän toimintaa, joka tukee lapsen itsetuntoa ilman erityisiä tavoitteita.

okm
avi