Järjestä:

Löytyi 10 hanketta.

Kaikkien kulttuurien kirjasto 2017

Hankkeen tavoitteena on tutustua erilaisiin kulttuureihin, edistää kuntalaisten kohtaamista ja yhteisöllisyyttä sekä lisätä kulttuurienvälistä lähentymistä ja vuoropuhelua.

LUKUKIRI - täyttä 100a 2016

Lukukiri - täyttä 100a -hankkeen tavoitteena on lisätä eteläsavolaisten 7 - 19-vuotiaiden lasten ja nuorten lukuintoa.

 

Lukuintoa Lapissa 2014

Hankkeen tavoitteet:
• Edistää lappilaisten lasten ja nuorten lukuharrastusta sekä medialukutaitoa
• Vahvistaa kirjastojen ja koulujen yhteistyötä Lapin alueella
• Testata etäyhteyksien toimivuutta kirjaston ja koulun välisessä yhteistyössä, jotta samaa menetelmää voidaan hyödyntää jatkossa
muussakin toiminnassa esim. kirjastojen ja palvelutalojen tai kirjastojen ja päiväkotien välillä, koulutuksissa jne.
• Tehdä tablettitietokoneen käyttö ja mahdollisuudet tutuksi kirjastojen henkilökunnalle
• Etsiä ja toteuttaa uusia toiminnallisia muotoja kirjaston ja koulun väliseen yhteistyöhön

Musiikkivideotyöpaja! 2013

Musiikkivideo on parin minuutin mittainen, itse tehty video, johon tarvitsee minimissään
pelkän tietokoneen ja Adobe premiere elements ohjelman. Alun perin menetelmää on käytetty valtakunnallisen taidekasvatusverkoston Taikalamppuverkoston piirissä (Kulttuuritalo Valve/Oulu)
mutta tässä projektissa sitä sovelletaan myös mm.
sosiaalisen osallisuuden vahvistamiseen, yhteiskunnalliseen
vaikuttamiseen ja erityisohjelmien kuten Adobe Premiere ja Logic Studio Pro 9 oppimistarkoitukseen.

Nuoret oman kirjastotilansa suunnittelijoina ja toteuttajina 2013

Hankkeen tavoite tilojen nykyaikaistamisen lisäksi on nuorten osallistaminen sekä tilan ja sen käyttötapojen suunnittelussa että toteutuksessa (mm. erilaiset tuunaustyöpajat ja uudet toimintamuodot). Tavoitteena on luoda käyttäjiä osallistavia kehittämistyötapoja.

Rajulukupusun lukuprojekti 2013

Juvan kirjaston tavoitteena on järjestää yhdessä Juvan yläasteen kanssa osana yläasteella lukuvuonna 2012-2013 vietettävää lukemisen teemavuotta kirjailijavierailu keväällä 2013 valtakunnallisella lukuviikolla viikolla 17. Lukemisen teemavuoden tavoitteena on nuorten innostaminen lukemaan ja heidän lukuharrastuksensa vahvistaminen. Kirjailijavierailu huipentaa teemavuoden huhtikuussa: kutsumme paikalle juvalaislähtöiset, monipuolisesti eri kirjallisuudenlajeja kirjoittavat kirjailijat Anne Leinosen ja Eija Lappalaisen. He hallitsevat niin sarjakuvan, fantasian, spekulatiivisen fiktion, kabareen, lyhytproosan kuin parikirjoittamisen. Toimintatavaksi on valittu toiminnallinen workshop-tyyppinen työskentely.

Biisinikkareiden demobileet 2012

”Biisinikkareiden demobileet” –hankkeessa luodaan konsepti "Demobileet" -tapahtumalle, joka tullaan toteuttamaan joka toinen vuosi vapaaehtoistoimintaan perustuen.

Hankkeessa pyritään saamaan nuoret löytämään kirjastojen valikoimat ja palvelut.

Sukellus sarjakuvaan 2012

Sarjakuvat ovat kuitenkin laajasti nuoren lukijakunnan läpäisevä kirjallisuudenlaji - tarkoituksena onkin tarjota koulujen kautta nuorille mielenkiintoinen sarjakuvataiteilijavieras, joka sekä kertoo sarjakuvien tekemisestä että pitää kirjastolla aiheesta työpajoja.

Sarjakuva haltuun - sarjakuvaklinikalla 2012

Hankkeen tarkoituksena on tuoda esiin sarjakuvaa kirjaston aineistona ja ottaa koko genre haltuun käymällä läpi sarjakuvan eri osa-alueita. Sarjakuvaklinikalla sarjakuvataiteilija pitää 3-4 työpajakertaa eri kirjastoissa 3 tuntia kerrallaan.

Kasvukipuja: aikuisuuden kynnyksellä 2012

Kirjavinkkaukseen liittyvä projekti on tarkoitettu 9.-luokkalaisille, lukio- ja ammattikoululaisille sekä opettajille ja se toteutetaan v. 2013.

okm
avi