Ung i sinnet - men gammal i skinnet
Vuoden 2017 AVI-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)

Kimitoöns kommun
Kimitoöns kommunbibliotek
Tullbacksv. 7a
bibliotek.dalsbruk@kimitoon.fi
FI-Kimto
Eija Sjöblom
eija.sjoblom@kimitoon.fi

Projektet har som målsättning att modernisera Dalsbruks biblioteks servicekoncept för att bli mer kundorienterat och ändamålsenligt samt få en bredare roll som mötesplats för alla åldrar.

Flexibel, ändamålsenlig och modern inredning.

En egen avdelning för unga, vilket leder till att andelen ungdomar bland kunder ökar

För över 20 år sedan öppnades dörrarna för det nya biblioteket i Dalsbruk, men tidens behov har förändrats. Överlag är Dalsbruks bibliotek ännu fräscht och funktionsdugligt, men det finns ett stort behov av att få servicen och inredningen mer tidsenlig samt ge de unga besökarna ett område att vistas på.

Den nuvarande otympliga betjäningsdisken ska minskas och utrymmet runt om den ska omstruktureras. Inredningen ska bli flexibel och modern, vilket leder till att utrymmet blir mer tilltalande och lättåtkomligt. I det nya konceptet är det även planerat att anskaffa en låneautomat, vilken främjar självservicen och ger personalen mer tid för kundservice.

Dagens biblioteksutrymme är utmanande. Vid större evenemang måste bokhyllor flyttas och det finns ingen plats för utställningar. Ungdomsavdelningen är placerad på en svåråtkomlig plats bland bilderböcker och skönlitteratur för barn. Med de nya förändringarna ska biblioteket bli enklare att omvandlas för olika behov och det ska ges en egen plats för unga besökare. För att få projektet genomfört är det nödvändigt att anställa en professionell inredare. De hyllor och möbler som blir aktuella att införskaffas finansierar Dalsbruks bibliotek med egna medel.

Projektunderstöd söks för:

Köp av tjänst för nyplanering av lokalen och planering av ett trivsamt utrymme för ungdomar.

Anskaffning av en låneautomat

Som egenfinansiering räknas inköp av inventarier, genomförande av renoveringsarbeten och bibliotekspersonalens arbetstid

03/04/2017
31/12/2018