5K
Vuoden 2012 AVI-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)


Kuvan lähde: 
Pekka Termonen
Kannonkosken kunnankirjasto
Kirjaston osoite : 
Opintie 2 C
43300
Kirjaston puhelin : 
044 459 6180
Kirjaston sähköposti : 
kirjasto@kannonkoski.fi
ISIL-tunnus : 
FI-Kanno
Y-tunnus : 
01757988
Yhteyshenkilön nimi : 
Pekka Termonen
Puhelin : 
044 459 6180
Sähköposti : 
pekka.termonen@kannonkoski.fi
Hankkeen tavoite: 

Kepri-kirjastot käynnistävät kesäkuussa 2012 lukukampanjan 5K (Kepri-kirjastojen kirja kuukaudessa kampanja) kirjailijavierailuilla (joka kirjastossa syksyllä) ja näyttävällä markkinoinnilla.

Tavoitteen seurannan mittarit: 

Lukemisen seuranta

Kuvaus : 

Kepri-kirjastot käynnistävät kesäkuussa 2012 lukukampanjan 5K (Kepri-kirjastojen kirja kuukaudessa kampanja) kirjailijavierailuilla (joka kirjastossa syksyllä) ja näyttävällä markkinoinnilla. Pyydämme alueemme julkkiksia tai kirjaston asiakkaita mukaan kampaanjaan. Painatamme julisteita, jossa asiakkaan  kuva ja teksti Lue! Kepri-kirjastot (tms.). Jokainen osallistuja saa käyttöönsä lomakkeen, jolla voi seurata lukemistaan. Tavoitteena lukea kesä-joulukuussa vähintään 20 tuntia. Luetut kirjat on listattava. Mukaan voi tulla syksylläkin. Suunniteilla yökirjastotapahtumia, tietysti lukemisen merkeissä. Kaikki lukutavoitteen täyttäneet ja kuponkinsa määräaikaan mennessä palauttaneet saavat Kepri-logolla varustetun pienen palkinnon, esim. huulirasvan. Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan 1 tai muutama 2 hengen matka Helsingin kirjamessuille 2013 (sis. matkat, majoituksen ja pääsyliput).

Kirjailija, rikoskomissaari Mikko Porvali vieraili Keuruulla, Kyyjärvellä, Multialla ja Saarijärvellä. Kannonkoskella järjestettin lokakuussa Yöjuttu.

Kampanjaa  jatkettiin elokuun 2013 lopppun asti. Asiakkaat ottivat kuponkeja kovasti, mutta niitä palautui vain 252 eri asiakkaalta. Arvonnassa Heli Pekkarinen Karstulasta voitti matkan Helsingin kirjamessuille. Lisäksi jaoimme 5 kirjapalkintoa. 

Lokakuusssa Runomies Reijo Vähälä vieraili kouluilla ja kirjastoissa Kannonkoskella, Kivijärvellä, Pihtiputaalla ja Viitasaarella. Kuuluijoita oli satoja. Huhtikuussa kirjailija Paula Havaste vieraili Keuruulla, Kinnulassa, Pihtiputaalla, Viitasaarella ja Kyyjärvellä ja kirjailija Taavi Soininavaara Kivijärvellä ja Kannonkoskella.

Yhteistyökumppanit, työryhmä: 

Karstulan, Keuruun, Kinnulan, Kivijärven, Kyyjärven, Multian, Pihtiputaan, Saarijärven ja Viitasaaren kirjastot

Verkkosivut, tuotetut julkaisut ja materiaalit: 

Painatimme kymmeniä Lue!-julisteita.

Arvioi toimenpiteitä ja vaikutuksia: 

Lukukampanjat ovat työläitä.

Jatkotoimenpiteet: 

Lukemista tulee kampanjoida jatkossakin. Ihmisen vapaa-ajasta on kova kilpailu. Ilman markkinointia lukeminen vähenee.

Lisätietoa: 

Yhteityökumppaneiden osuus arvioitu 50€/kirjasto. Tämä sisältää henkilöstökuluja, joita syntyi mm julistekuvien hankkimisessa, kampanjamateriaalin jakelusta ja kirjaiiljavierailujen järjestämisessä. Koko budjettiin sisältyy 500 € kulut palkintomatkasta Helsingin kirjamessuille 2013. Tämä omaa osuutta, avustustahan ei saanut tähän käyttää.

Aloituspäivämäärä : 
31/05/2012
Lopetuspäivämäärä : 
30/12/2013
 


Anomuksen rahoitus
Haettava avustus yhteensä: 
€10 000
Oma rahoitus yhteensä: 
€2 000
Budjetti euroissa yhteensä: 
€12 000
Haettu muu avustus: 
€0

Toteutunut rahoitus
Koko budjetti: 
€10 668
Oma rahoitus yhteensä: 
€1 668
Muualta saatu avustus: 
€0
Yhteistyökumppanin rahoitusosuus: 
€450


Päätös
Myönnetty avustus euroissa.: 
€9 000

Perustelumuistio 2012, ks. http://hankkeet.kirjastot.fi/ohjeita/perustelumuistio-2012 Avustusta ei ole tarkoitettu palkintomatkoihin.

 
okm
avi