On aika tutustua tablettiin
Vuoden 2014 ELY-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)


Hämeenkyrön kirjasto
Kirjaston osoite : 
Kyrönsarventie 16
39100
Kirjaston puhelin : 
0503904213
Kirjaston sähköposti : 
liisa.mantyla@hameenkyro.fi
ISIL-tunnus : 
FI-Hamkun
Y-tunnus : 
0132947-3
Yhteyshenkilön nimi : 
Liisa Mäntylä
Puhelin : 
0503904213
Sähköposti : 
liisa.mantyla@hameenkyro.fi
Kuvaus : 

Hankkeen tarkoituksena on tuoda kirjastoon opetusväline taulutietokoneiden ja kosketusnäyttöisten laitteiden opastukseen. Laitteiden tarjonta lisääntyy, mutta etenkin iäkkäämmät kirjaston asiakkaat ovat ilmaiseet tarpeen harjoitella em. laitteella ennen hankintapäätöstä. Asiakaspalvelussa kirjastossa on tullut eteen tilanteita, missä asiakasta on opastettu laitteen käytössä ilman havaintovälinettä. Tabletilla voidaan myös esitellä e-kirjoja ja niiden käyttöä ilman erillisten lukulaitteiden hankintaa. Lisäksi kirjastossa käytettävissä olevan laitteen toivotaan herättävän kiinnostusta e-kirjoihin.

Tarkoituksena on hankki yksi iPad ja jokin Android-laite. Saadulla avustuksella ostetaan laitteet, kirjaston oma osuus muodostuu telepalveluista.

Arvioi toimenpiteitä ja vaikutuksia: 

Kirjastoon hankitut taulutietokoneet ovat olleet lainaustoimistossa valmiina asiakaspalvelutilanteita varten. Niiden avulla on opastettu esim. e-kirjan lataamista ja lukemista, verkkokirjastoa ja ylipäätään tabletin käyttöä. Koululaisten tiedonhakutehtäviä on tehty tabletin avulla: kirjasta on valokuvattu sivu ja lähetetty sähköpostitse opettajalle.

Lisäksi kirjastotyössä on löytynyt paljon käyttöä tabletille. Esimerkiksi kirjastojärjestelmän ilmoittamat hyllyvaraukset on kuvattu ja haettu hyllystä tabletin kanssa tulostamisen sijasta.

Syksyn Seniorisurf-tapahtumassa opastettiin kahdessa opetustuokiossa asiakkaita tabletin käytössä. Opetukseen osallistui 10 asiakasta, joista osalla oli omat tabletit mukana.

Jatkotoimenpiteet: 

Tabletit pidetään edelleen mukana asiakaspalvelussa ja kirjastossa pyritään kehittämään nykyisten käyttötapojen lisäksi koko ajan uusia, niin asiakaspalveluun kuin kirjastotyöhönkin.

Aloituspäivämäärä : 
01/01/2014
Lopetuspäivämäärä : 
31/12/2014
 


Anomuksen rahoitus
Haettava avustus yhteensä: 
€1 200
Oma rahoitus yhteensä: 
€400
Budjetti euroissa yhteensä: 
€1 600
Haettu muu avustus: 
€0
Saatu muu avustus: 
€0

Toteutunut rahoitus
Koko budjetti: 
€1 499
Oma rahoitus yhteensä: 
€499
Muualta saatu avustus: 
€0
Yhteistyökumppanin rahoitusosuus: 
€0

Tilastot:
Koulutustilaisuudet: 
0kpl/st.
Koulutuksiin osallistujia: 
0henkilö/person
Tapahtumien lukumäärä: 
2kpl/st.
Tapahtumiin osallistujat: 
12henkilö/person

Päätös
Myönnetty avustus euroissa.: 
€1 000

Hanke on hakuehtojen mukainen. Avustusta voi käyttää hakemuksessa esitetyn erittelyn mukaisesti. Perustelumuistio 2014 ks.

http://hankkeet.kirjastot.fi/ohjeita/perustelumuistio-2014