On aika tutustua tablettiin
År 2014 RFV-ansökan   (Projekt fått finansiering)


Hämeenkyrön kirjasto
Bibliotekets adress : 
Kyrönsarventie 16
39100
Bibliotekets telefonnummer : 
0503904213
Bibliotekets e-postadress : 
liisa.mantyla@hameenkyro.fi
ISIL-kod : 
FI-Hamkun
FO-nummer : 
0132947-3
Ansvarsperson : 
Liisa Mäntylä
Telefonnummer : 
0503904213
E-post : 
liisa.mantyla@hameenkyro.fi
Projektbeskrivning : 

Hankkeen tarkoituksena on tuoda kirjastoon opetusväline taulutietokoneiden ja kosketusnäyttöisten laitteiden opastukseen. Laitteiden tarjonta lisääntyy, mutta etenkin iäkkäämmät kirjaston asiakkaat ovat ilmaiseet tarpeen harjoitella em. laitteella ennen hankintapäätöstä. Asiakaspalvelussa kirjastossa on tullut eteen tilanteita, missä asiakasta on opastettu laitteen käytössä ilman havaintovälinettä. Tabletilla voidaan myös esitellä e-kirjoja ja niiden käyttöä ilman erillisten lukulaitteiden hankintaa. Lisäksi kirjastossa käytettävissä olevan laitteen toivotaan herättävän kiinnostusta e-kirjoihin.

Tarkoituksena on hankki yksi iPad ja jokin Android-laite. Saadulla avustuksella ostetaan laitteet, kirjaston oma osuus muodostuu telepalveluista.

Åtgärder och önskade inverkningar: 

Kirjastoon hankitut taulutietokoneet ovat olleet lainaustoimistossa valmiina asiakaspalvelutilanteita varten. Niiden avulla on opastettu esim. e-kirjan lataamista ja lukemista, verkkokirjastoa ja ylipäätään tabletin käyttöä. Koululaisten tiedonhakutehtäviä on tehty tabletin avulla: kirjasta on valokuvattu sivu ja lähetetty sähköpostitse opettajalle.

Lisäksi kirjastotyössä on löytynyt paljon käyttöä tabletille. Esimerkiksi kirjastojärjestelmän ilmoittamat hyllyvaraukset on kuvattu ja haettu hyllystä tabletin kanssa tulostamisen sijasta.

Syksyn Seniorisurf-tapahtumassa opastettiin kahdessa opetustuokiossa asiakkaita tabletin käytössä. Opetukseen osallistui 10 asiakasta, joista osalla oli omat tabletit mukana.

Fortsatta åtgärder: 

Tabletit pidetään edelleen mukana asiakaspalvelussa ja kirjastossa pyritään kehittämään nykyisten käyttötapojen lisäksi koko ajan uusia, niin asiakaspalveluun kuin kirjastotyöhönkin.

Projektet börjar : 
01/01/2014
Projektet avslutas : 
31/12/2014
 


Finansiering av ansökan
Ansökningssumma: 
€1 200
Egen finansiering: 
€400
Budget sammanlagt: 
€1 600
Övriga understöd som ansökts: 
€0
Övriga understöd som beviljats: 
€0

Förverkligad finansiering
Budget sammanlagt: 
€1 499
Egen finansiering: 
€499
Extern finansiering: 
€0
Bidrag från samarbetspartners: 
€0

Statistik:
Utbildningar: 
0kpl/st.
Antalet deltagare i utbildningar: 
0henkilö/person
Antalet evenemang: 
2kpl/st.
Antalet deltagare i evenemang: 
12henkilö/person

Beslut
Beviljat stöd i euro: 
€1 000

Hanke on hakuehtojen mukainen. Avustusta voi käyttää hakemuksessa esitetyn erittelyn mukaisesti. Perustelumuistio 2014 ks.

http://hankkeet.kirjastot.fi/ohjeita/perustelumuistio-2014