Asiakasrajapinnat ajan tasalle
Vuoden 2014 ELY-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)


Hattulan kunnankirjasto
Kirjaston osoite : 
Kauppatie 3
13720
Kirjaston puhelin : 
03-6731318
Kirjaston sähköposti : 
hattulan.kirjasto@hattula.fi
ISIL-tunnus : 
FI-Hattu
Y-tunnus : 
1045801-3
Yhteyshenkilön nimi : 
Anna-Kaisa Sjölund
Puhelin : 
050 5522 896
Sähköposti : 
anna-kaisa.sjolund@hattula.fi
Kuvaus : 

Hattulan kunnankirjastossa ei ole ollut tähän mennessä lainausautomaattia. Vuonna 2013 toteutuneen palvelutiskiremontin myötä on ensimmäistä kertaa mahdollista sijoittaa automaatti kirjaston tiloihin. Asiakaspalautteessa on automaattia toivottu toistuvasti. Pääkirjaston vakituisesta henkilökunnasta eläköityy vuoden 2014 aikana puolet. Kunnan tiukan talousohjelman vuoksi on jo tässä vaiheessa selvää, että yhtä toimea ei saada täytettyä. Lainausautomaatin avulla voimme parantaa palveluamme ja vapauttaa henkilökuntaa muihin tehtäviin. Hattulan kirjastossa tehdään aktiivista yhteistyötä kunnan eri koulujen kanssa. Tiedonhaun opetusten järjestäminen on ollut jo pitkään haasteellista puuttuvien opetustilojen ja laitteiden takia. Kirjasto on tänä syksynä saanut kunnan toimintojen uudelleen sijoittamisen myötä opetuskäyttöön sopivan tilan käyttöönsä. Tilasta puuttuu kuitenkin kaikki tarvittava tekniikka. Kunnassa on olemassa selkeää tarvetta myös muun väestön tietoyhteiskuntataitojen kehittämiseen. Laitteiden saaminen mahdollistaisi eri ikäryhmille räätälöidyt opetus- ja koulutuspaketit. Hankkeen tarkoituksena on hankkia kirjastolle lainausautomaatti, 10 kannettavaa tietokonetta leasing-sopimuksella sekä kaappi niiden säilytykseen ja lataamiseen sekä dataprojektori.

Verkkosivut, tuotetut julkaisut ja materiaalit: 

KHattulan kunnankirjastoon hankittiin hankesuunnitelman mukaisesti lainaus(palautusautomaatti SUPA OY:ltä sekä IlonaIT:ltä MDM-palvelu mobiililaitteiden hallintaan. Tämän lisäksi hankittiin ILONaIt:ltä virtuaalilasit sekä niissä tarvittava puhelin tiedonahuan ja uusien tietoympäristöjen tutustumiseen. Kirjasto kouluttaa asiakkaitaan , erityisesti kouluja virtuaalilasien käytössä virtuaaliopetuksessa.

Arvioi toimenpiteitä ja vaikutuksia: 

Virtuaalilasien ja mdm-palvelun aikaansaaminen helpottaa ja monipuolistaa kirjastopalvelujen tarjontaa eri asiakasryhmille ja mahdollistaa uuden innovatiivisen kirjaston palvelujen tarjontaa. Erityisesti uuden 2016 OPSin toteutuminen hankintojen myötä on huomattava uudeistus kunnan sivistyspalveluissa.

Jatkotoimenpiteet: 

Koulutuspalvelujen tarjontaa lisätään ja monipuolistetaan. Samalla voidaan tarjota mahdollisuus koulutoimelle yrittäjyyskasvatuksen monipuoliseen tarjoamiseen.

Aloituspäivämäärä : 
01/04/2014
Lopetuspäivämäärä : 
30/04/2015
 


Anomuksen rahoitus
Haettava avustus yhteensä: 
€10 000
Oma rahoitus yhteensä: 
€2 000
Budjetti euroissa yhteensä: 
€10 000
Haettu muu avustus: 
€0
Saatu muu avustus: 
€0

Toteutunut rahoitus
Koko budjetti: 
€10 000
Oma rahoitus yhteensä: 
€2 000

Tilastot:
Koulutustilaisuudet: 
4kpl/st.
Koulutuksiin osallistujia: 
30henkilö/person

Päätös
Myönnetty avustus euroissa.: 
€8 000

Ks. tarkempi perustelumuistio 2014, http://hankkeet.kirjastot.fi/ohjeita/perustelumuistio-2014. Avustusta ei myönnetä kalusteiden hankintaan.