Asiakkaat verkkoon
Vuoden 2012 AVI-hanke   (Ei saanut rahoitusta)


Kuvan lähde: 
Padasjoen kirjaston asiakastyöasema lokakuu 2011
Padasjoen kunnankirjasto
Kirjaston osoite : 
Vaahteratie 4
17500
Kirjaston puhelin : 
03 5529296
Kirjaston sähköposti : 
kirjasto@padasjoki.fi
ISIL-tunnus : 
FI-Padas
Y-tunnus : 
0151924-2
Yhteyshenkilön nimi : 
Riitta Kuisma
Puhelin : 
044 7134531
Sähköposti : 
riitta.kuisma@padasjoki.fi
Kuvaus : 

Asiakkaat verkkoon -hankkeen tavoitteena on luoda kirjastoon langaton verkko kahdella tukiasemalla.  Lisäksi hankitaan neljä kannettavaa tietokonetta.  Vanhoista työasemista kaksi on vielä käyttökelpoisia asiakaskoneiksi. Kannettavilla tietokoneilla voidaan luoda 6 työaseman tiedonhaun opetusryhmä kirjaston tiloissa. Käytön opastukseen ryhmille ei ole ollut mahdollisuuksia kiinteän verkon sijoittelun vuoksi, sillä koneet ovat kiinteästi hajallaan eri puolilla kirjastoa.

Kannettavat tietokoneet tullaan sijoittamaan kiinteästi vaijerilukoilla asiakastyöasemiksi. Tarvittaessa ne kootaan opetustilaan harjoittelukoneiksi. Kirjastossa ei ole ollut mahdollisuutta ajantasaistaa tiedonhankinnan osaamista, joten tarvitsemme opastustoimintaa varten mahdollisuutta täydennyskoulutukseen.

Langattomasta verkosta on ollut kysyntää erityisesti kesäkaudella. Paikalliset asukkaat ovat tottuneet nykyisten työasemien hitauteen ja langattoman verkon puutteeseen. Kirjaston tulostusmahdollisuuksia käytetää aktiivisesti. Toivomme vihdoin pääsevämme tiedon valtateille. 

Hankerahoituksella ostetaan kaksi tukiasemaa asennuksineen (400 €) sekä neljä kannettavaa tietokonetta, niihin perusohjelmistot/lisenssit ja vaijerilukot ( 4000 €). Kaksi virkailijaa pääsee tiedonhaun ja tiedonhankinnan lisäkoulutukseen (300 €). Lisätietoa WLAN-verkosta http://fi.wikipedia.org/wiki/WLAN.

Arvioi toimenpiteitä ja vaikutuksia: 

Kirjaston tiloihin asennettiin tukiasemat niin, että oman kannettavan käyttö mahdollistuu kaikissa kirjaston tiloissa. Kahden asiakaskoneen vanhat näytöt uusittiin. Kannettavia tietokoneita hankittiin asiakaskäyttöön kaksi, siten että ne toimivat vaijerilukoilla kiinnitettyinä asiakaskoneina. Lisäksi hankittiin pieni Slim Notebook -kannettava ja Applen I-Pad, joita lainataan asiakaskäyttöön kirjaston tiloissa. Näistä kaikista laitteista on tulostusmahdollisuus kirjaston langattomaan monitoimilaitteeseen.  Digitaalinen aineistonkäsittely ja pääsy verkkoaineistoihin parani huomattavasti.

Järjestimme yhden asiakaskoulutuksen verkkopalvelujen käytöstä. Virkailijoille ei löytynyt sopivaa koulutustapahtumaa, joten olemme ottaneet uusia taitoja haltuun keskenämme. Harjoittelu jatkuu.

Jatkotoimenpiteet: 

Laitteet asettuivat tiloihimme luontevasti. Käyttäjiä on jo tullut. Kehitämme sisältöjen markkinointia. Tällä hetkellä asiakkailla on mahdollisuus tutustua uuteen Windows 8 -käyttöjärjestelmään ja I-Padin ominaisuuksiin. Samalla otimme Office-ohjelmistojen rinnalle uusiin laitteisiin Open Office ohjelmat käytettäväksi. Kun siirrymme keskitetysti ylläpidettävään LTSP-verkkopalvelinjärjestelmään pyrimme enemmän tukemaan ilmaisen Open Officen käyttöä.

Lisätietoa: 

Muihin kustannuksiin tuli lehti-ilmoitus Nettimuorin kouluksesta (58 €) ja reititinasennuskustannus (156 €).

Aloituspäivämäärä : 
15/04/2012
Lopetuspäivämäärä : 
30/05/2012
 


Anomuksen rahoitus
Haettava avustus yhteensä: 
€4 400
Oma rahoitus yhteensä: 
€500
Budjetti euroissa yhteensä: 
€4 900
Haettu muu avustus: 
€0
Saatu muu avustus: 
€0

Toteutunut rahoitus
Koko budjetti: 
€4 428
Oma rahoitus yhteensä: 
€428
Muualta saatu avustus: 
€0

Tilastot:
Koulutustilaisuudet: 
1kpl/st.
Koulutuksiin osallistujia: 
5henkilö/person
Tapahtumien lukumäärä: 
0kpl/st.
Tapahtumiin osallistujat: 
0henkilö/person

Päätös
Myönnetty avustus euroissa.: 
€0
 
okm
avi