Dekkarimaanantain ja Kaunokeskiviikon kirjailijavieraat
Vuoden 2012 AVI-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)


Vaasan kaupunginkirjasto - maakuntakirjasto
Kirjaston osoite : 
Kirjastonkatu 13
65100
Kirjaston puhelin : 
06-325 3533
ISIL-tunnus : 
FI-Vm
Y-tunnus : 
0209602
Yhteyshenkilön nimi : 
Marja Mikola
Puhelin : 
06-325 3521
Sähköposti : 
marja.mikola@vaasa.fi
Kuvaus : 

Vaasan kaupunginkirjasto on saanut vuonna 2010 lukemisharrastuksen edistämiseen hankerahaa, jolla henkilöstö on saanut valmennusta lukupiirien vetämisessä. Hankkeen tuloksena kaupunginkirjastossa on aloitettu dekkari- ja kaunolukupiirit, jotka näyttävät varsin elinvoimaisilta. Kirjaston henkilökunta osallistuu piireihin sekä vetäjinä että jäseninä.

Lukupiirien toiminnan elävöittämiseen haetaan rahoitusta, jotta piirit voivat kutsua elävän kirjailijan vieraakseen. Tavoitteena on kauden 2012-13 aikana kutsua kaksi kirjailijaa kumpaankin piiriin. Samaan yhteyteen yritetään järjestää yleisötilaisuuksia, jotta kaupunkilaiset pääsevät kuulemaan suosikkejaan.

Haettu avustus muodostuu kirjailijoiden esiintymispalkkiosta, matka- ja majoitukuluista. Omalla rahoitusosuudella katetaan tilaisuuksien kätännön järjestelytyötä.

Verkkosivut, tuotetut julkaisut ja materiaalit: 

Vaasan kaupunginkirjaston kolmen lukupiirin - Dekkarimaanantai, Kaunomaanantai sekä Litteraturträff - vieraina ovat 2012-2013 olleet:

Antti Tuuri, Martti Anhava ( Arto Melleri), Seppo Jokinen, Kaj Korkea-aho, Sara Jungersten, Sisko Ylimartimo (L.M.Montgomery) ja Petri Laaksonen ja Esko Piippo (Eino Leino).

 

Arvioi toimenpiteitä ja vaikutuksia: 

Vierailut on toteutettu avoimina yleisötilaisuuksina, jolloin kaikki kiinnostuneet ovat päässeet heitä kuulemaan ja tapaamaan. Tällaiselle toiminnalle on tarvetta, innokkaat lukijat haluavat tavata eläviä kirjoittajia. Lisäksi dekkaripiiriläiset vierailivat Tampereen Poliisimuseossa hankkimassa tuntumaa rikosten selvittämiseen ja muuhun dokumentoituun poliisityöhön. Kirjastossa toimii aktiivisesti myös äänikirjakerho Kirjoja Korville-Böcker för öronen yhteistyössä Datero ryn kanssa.

Jatkotoimenpiteet: 

Kaikki lukupiirit kokoontuvat säännöllisesti kerran kuukaudessa. Toimintaa halutaan edelleen elävöittää järjestämällä kirjailijatapaamisia, tähän on haettu jatkorahoitusta.

Aloituspäivämäärä : 
30/10/2011
Lopetuspäivämäärä : 
30/10/2011
 


Anomuksen rahoitus
Haettava avustus yhteensä: 
€4 000
Oma rahoitus yhteensä: 
€500
Budjetti euroissa yhteensä: 
€4 500
Haettu muu avustus: 
€0
Saatu muu avustus: 
€0

Toteutunut rahoitus
Koko budjetti: 
€3 000
Oma rahoitus yhteensä: 
€500
Muualta saatu avustus: 
€0

Tilastot:
Koulutustilaisuudet: 
0kpl/st.
Koulutuksiin osallistujia: 
0henkilö/person
Tapahtumien lukumäärä: 
7kpl/st.
Tapahtumiin osallistujat: 
600henkilö/person

Päätös
Myönnetty avustus euroissa.: 
€3 000
 
okm
avi