Dekkarimaanantain ja Kaunokeskiviikon kirjailijavieraat
År 2012 RFV-ansökan   (Projekt fått finansiering)


Vaasan kaupunginkirjasto - maakuntakirjasto
Bibliotekets adress : 
Kirjastonkatu 13
65100
Bibliotekets telefonnummer : 
06-325 3533
ISIL-kod : 
FI-Vm
FO-nummer : 
0209602
Ansvarsperson : 
Marja Mikola
Telefonnummer : 
06-325 3521
E-post : 
marja.mikola@vaasa.fi
Projektbeskrivning : 

Vaasan kaupunginkirjasto on saanut vuonna 2010 lukemisharrastuksen edistämiseen hankerahaa, jolla henkilöstö on saanut valmennusta lukupiirien vetämisessä. Hankkeen tuloksena kaupunginkirjastossa on aloitettu dekkari- ja kaunolukupiirit, jotka näyttävät varsin elinvoimaisilta. Kirjaston henkilökunta osallistuu piireihin sekä vetäjinä että jäseninä.

Lukupiirien toiminnan elävöittämiseen haetaan rahoitusta, jotta piirit voivat kutsua elävän kirjailijan vieraakseen. Tavoitteena on kauden 2012-13 aikana kutsua kaksi kirjailijaa kumpaankin piiriin. Samaan yhteyteen yritetään järjestää yleisötilaisuuksia, jotta kaupunkilaiset pääsevät kuulemaan suosikkejaan.

Haettu avustus muodostuu kirjailijoiden esiintymispalkkiosta, matka- ja majoitukuluista. Omalla rahoitusosuudella katetaan tilaisuuksien kätännön järjestelytyötä.

Webbsidor, publikationer och material: 

Vaasan kaupunginkirjaston kolmen lukupiirin - Dekkarimaanantai, Kaunomaanantai sekä Litteraturträff - vieraina ovat 2012-2013 olleet:

Antti Tuuri, Martti Anhava ( Arto Melleri), Seppo Jokinen, Kaj Korkea-aho, Sara Jungersten, Sisko Ylimartimo (L.M.Montgomery) ja Petri Laaksonen ja Esko Piippo (Eino Leino).

 

Åtgärder och önskade inverkningar: 

Vierailut on toteutettu avoimina yleisötilaisuuksina, jolloin kaikki kiinnostuneet ovat päässeet heitä kuulemaan ja tapaamaan. Tällaiselle toiminnalle on tarvetta, innokkaat lukijat haluavat tavata eläviä kirjoittajia. Lisäksi dekkaripiiriläiset vierailivat Tampereen Poliisimuseossa hankkimassa tuntumaa rikosten selvittämiseen ja muuhun dokumentoituun poliisityöhön. Kirjastossa toimii aktiivisesti myös äänikirjakerho Kirjoja Korville-Böcker för öronen yhteistyössä Datero ryn kanssa.

Fortsatta åtgärder: 

Kaikki lukupiirit kokoontuvat säännöllisesti kerran kuukaudessa. Toimintaa halutaan edelleen elävöittää järjestämällä kirjailijatapaamisia, tähän on haettu jatkorahoitusta.

Projektet börjar : 
30/10/2011
Projektet avslutas : 
30/10/2011
 


Finansiering av ansökan
Ansökningssumma: 
€4 000
Egen finansiering: 
€500
Budget sammanlagt: 
€4 500
Övriga understöd som ansökts: 
€0
Övriga understöd som beviljats: 
€0

Förverkligad finansiering
Budget sammanlagt: 
€3 000
Egen finansiering: 
€500
Extern finansiering: 
€0

Statistik:
Utbildningar: 
0kpl/st.
Antalet deltagare i utbildningar: 
0henkilö/person
Antalet evenemang: 
7kpl/st.
Antalet deltagare i evenemang: 
600henkilö/person

Beslut
Beviljat stöd i euro: 
€3 000