Elämyksiä Hiidenkivestä
Vuoden 2013 ELY-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)


Kuvan lähde: 
Oma valokuva
Lumijoen kunnankirjasto
Kirjaston osoite : 
Toripolku 3
91980
Kirjaston puhelin : 
0504400375
Kirjaston sähköposti : 
kirjasto@lumijoki.fi
Y-tunnus : 
0186580-7
Yhteyshenkilön nimi : 
Aila Joensuu
Puhelin : 
0504400157
Sähköposti : 
aila.joensuu@lumijoki.fi
Kuvaus : 

Teemana on Lumijoen merellinen historia ja sankarihahmot lastenkirjallisuudessa. Tarkoitus on myös johdattaa Sakari Topeliuksen paikkakunnalle johdattaviin juuriin.

Päiväkoti-ikäisille muokataan nukketeatterinäytelmä Topeliuksen sadusta ja tehdään vaadittavat lavasteet. Näytelmää esitetään kirjaston satutunneilla.

Ala-asteikäisille järjestetään teemaan liittyviä kirjavinkkauksia tai sanataidepajoja. Tämän pohjalta rakennetaan kirjastoon näyttely, jossa on meriseikkailuun johdattava piste. Toteuttajina ovat paikalliset toimijat (artesaani ja sanataidekouluttaja) sekä kirjaston henkilökunta. Hanke dokumentoidaan jatkoa ajatellen.

 

Yhteistyökumppanit, työryhmä: 

Lumijoen kunnankirjasto ja vapaa-aikatoimi, koulu ja päivähoito ja paikalliset freelancer-toimijat

Verkkosivut, tuotetut julkaisut ja materiaalit: 

Näytelmäkäsikirjoitus Sakari Topeliuksen satuun Vattumato. Näytelmän nimi on Madon salaisuus. Käsikirjoituksen muokkasi sadusta toimittaja Merja Aakko-Ahlholm. Näytelmä esitettiin päiväkoti-ikäisille ja esikoululaisille ja ekaluokkalaisille. Kuvia esityksestä on kirjaston facebook-sivuilla ja ekaluokkalaisten opettaja kirjoitti luokan blogiin esityksestä.  www.facebook.com/lumijoenkirjasto . Käsikirjoitus säilytetään kirjastossa.

Koulu järjesti meriaiheisen kirjoituskilpailun, jossa kirjastonjohtaja oli tuomarina. Kirjoituksia julkaistiin paikallisessa Rantalakeus-lehdessä. Lisäksi koulu järjesti kirjastossa meriaiheisen näyttelyn.  Kuvia näyttelystä on facebook-sivuilla.

 

 

 

 

 

 

 

Arvioi toimenpiteitä ja vaikutuksia: 

Näytelmäkäsikirjoitus Sakari Topeliuksen satuun Vattumato. Näytelmän nimi on Madon salaisuus. Käsikirjoituksen muokkasi sadusta toimittaja Merja Aakko-Ahlholm. Näytelmä esitettiin päiväkoti-ikäisille ja esikoululaisille ja ekaluokkalaisille. Kuvia esityksestä on kirjaston facebook-sivuilla ja ekaluokkalaisten opettaja kirjoitti luokan blogiin esityksestä.  www.facebook.com/lumijoenkirjasto . Käsikirjoitus säilytetään kirjastossa.

Koulu järjesti meriaiheisen kirjoituskilpailun, jossa kirjastonjohtaja oli tuomarina. Kirjoituksia julkaistiin paikallisessa Rantalakeus-lehdessä. Lisäksi koulu järjesti kirjastossa meriaiheisen näyttelyn.  Kuvia näyttelystä on facebook-sivuilla.

Yläasteikäisille esiintyi kempeleläinen kirjailija Ari Paulow. Hän oli myös kirjastossa yhtenä iltana. 

Yhteistyökumppanit tulivat tutuiksi, joten jatkossa on helpompi toimia. Koululla on nyt hyvä yhteyshenkiö, joka vie asioita eteenpäin. Lukemisen väheneminen on yhteinen huoli. Yhteistyö jatkuu seuraavan runoprojektin myötä.

Ammattilaisen käyttäminen käsikirjoituksen tekemiseen antoi uusia eväitä sekä kirjaston henkilökunnalle että toimittaja Merja Aakolle. Hän olisi halunnut kehittää yleisön palautteen perusteella esitystä eri ikäryhmille.

Jatkotoimenpiteet: 

Yhteistyö koulun kanssa jatkuu. Nukketeatterinäytelmää voi esittää tarvittaessa.

Aloituspäivämäärä : 
01/08/2013
Lopetuspäivämäärä : 
31/05/2014
 


Anomuksen rahoitus
Haettava avustus yhteensä: 
€2 700
Oma rahoitus yhteensä: 
€300
Budjetti euroissa yhteensä: 
€3 000
Haettu muu avustus: 
€0
Saatu muu avustus: 
€0

Toteutunut rahoitus
Koko budjetti: 
€2 198
Oma rahoitus yhteensä: 
€198
Muualta saatu avustus: 
€0
Yhteistyökumppanin rahoitusosuus: 
€0

Tilastot:
Koulutustilaisuudet: 
0kpl/st.
Koulutuksiin osallistujia: 
0henkilö/person
Tapahtumien lukumäärä: 
7kpl/st.
Tapahtumiin osallistujat: 
200henkilö/person

Päätös
Myönnetty avustus euroissa.: 
€2 000

Perustelumuistio löytyy Hankerekisterin etusivulta Info-palkin alta: http://hankkeet.kirjastot.fi/fi/ohjeita/perustelumuistio-2013