Elokuvakirjallisuus kaikkien käyttöön
Vuoden 2014 ELY-hanke   (Ei saanut rahoitusta)


Oulun kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto
Kirjaston osoite : 
PL 15
90015
Kirjaston puhelin : 
044 703 7310
Kirjaston sähköposti : 
City.Library@ouka.fi
ISIL-tunnus : 
FI-Om
Y-tunnus : 
0187690-1
Yhteyshenkilön nimi : 
Maija Saraste
Puhelin : 
044 703 7316
Sähköposti : 
maija.saraste@ouka.fi
Kuvaus : 

Hankkeen tausta

Oulun Elokuvakeskus on Suomen vanhin maakunnallinen elokuvakeskus. Se on vuonna 1973 perustettu pohjoissuomalainen elokuva-alan kulttuurijärjestö, jolla on myös valtakunnallisia ulottuvuuksia. Toiminnan tarkoituksena on edistää elokuvataiteen ja elokuvan historian tuntemusta ja tutkimusta. Oulun Elokuvakeskuksella on Suomen toiseksi laajin elokuva-alan kirjasto ja arkisto. Kirjastossa on noin 7000 nidettä, kirjastoon tulee noin 70 aikakausjulkaisua, lisäksi elokuvajulistearkistossa on liki 4700 nimekettä. Kirjaston kokoelma on luokiteltu samalla tavoin kuin Kansallisen audiovisuaalisen arkiston kirjaston kokoelma. Nykyisin Oulun Elokuvakeskuksen kirjaston tietokantoihin voi tutustua vain paikan päällä.

Hankkeen tavoitteet ja toteutus

Tavoitteena on saada Oulun Elokuvakeskuksen kirjaston kokoelma myös muiden kuin oululaisten elokuvanharrastajien käyttöön. Kun kirjaston kokoelma on luetteloitu, teoksia voi varata OUTI-verkkokirjaston kautta. Elokuvakeskuksen kirjasto liitetään kaupunginkirjaston logistiseen järjestelmään, minkä jälkeen lainaus kaikista OUTI-pisteistä on mahdollsita. Myös aineiston kaukolainaus tulee merkittävästi helpottumaan. Kirjaston aineisto tulee säilymään omana erillisenä kokonaisuutena Oulun Elokuvakeskuksen tiloissa.

Koska kokoelma on suhteellisen pieni ja aineisto on luetteloitu yleisistä kirjastoista poikkeavalla tavalla, nimekkeiden siirtäminen käsin tuntuu järkevimmältä vaihtoehdolta. Opiskelijatyönä tehdyn esiselvityksen perusteella arvioidaan, että kirjaston noin 7000 nimekkeestä vajaa puolet on OUTI-tietokannassa. Näiden nimekkeiden OUTI-tietokantaan vieminen vie arviolta 1,5 henkilötyökuukautta. Loppujen 4000 nimekkeen luetteloimiseen arvioidaan kuluvan aikaa 6 kuukautta, joksi ajaksi hankkeeseen haetaan hanketyöntekijää. Oulun kaupunginkirjaston omavastuutyönä tulisi suunnitelman mukaan olemaan hankkeen vetäminen, OUTI-tietokannasta löytyvien niteiden tallennus sekä OUTI-tietokantaan tehtävistä muutoksista aiheutuvista kustannuksista vastaaminen.

Yhteistyökumppanit, työryhmä: 

Oulun Elokuvakeskus

Aloituspäivämäärä : 
01/05/2014
Lopetuspäivämäärä : 
30/04/2015
 


Anomuksen rahoitus
Haettava avustus yhteensä: 
€21 600
Oma rahoitus yhteensä: 
€9 000
Budjetti euroissa yhteensä: 
€30 600
Haettu muu avustus: 
€0
Saatu muu avustus: 
€0

Toteutunut rahoitus


Päätös
Myönnetty avustus euroissa.: 
€0