Elokuvakirjallisuus kaikkien käyttöön
År 2014 RFV-ansökan   (Ej finansiering)


Oulun kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto
Bibliotekets adress : 
PL 15
90015
Bibliotekets telefonnummer : 
044 703 7310
Bibliotekets e-postadress : 
City.Library@ouka.fi
ISIL-kod : 
FI-Om
FO-nummer : 
0187690-1
Ansvarsperson : 
Maija Saraste
Telefonnummer : 
044 703 7316
E-post : 
maija.saraste@ouka.fi
Projektbeskrivning : 

Hankkeen tausta

Oulun Elokuvakeskus on Suomen vanhin maakunnallinen elokuvakeskus. Se on vuonna 1973 perustettu pohjoissuomalainen elokuva-alan kulttuurijärjestö, jolla on myös valtakunnallisia ulottuvuuksia. Toiminnan tarkoituksena on edistää elokuvataiteen ja elokuvan historian tuntemusta ja tutkimusta. Oulun Elokuvakeskuksella on Suomen toiseksi laajin elokuva-alan kirjasto ja arkisto. Kirjastossa on noin 7000 nidettä, kirjastoon tulee noin 70 aikakausjulkaisua, lisäksi elokuvajulistearkistossa on liki 4700 nimekettä. Kirjaston kokoelma on luokiteltu samalla tavoin kuin Kansallisen audiovisuaalisen arkiston kirjaston kokoelma. Nykyisin Oulun Elokuvakeskuksen kirjaston tietokantoihin voi tutustua vain paikan päällä.

Hankkeen tavoitteet ja toteutus

Tavoitteena on saada Oulun Elokuvakeskuksen kirjaston kokoelma myös muiden kuin oululaisten elokuvanharrastajien käyttöön. Kun kirjaston kokoelma on luetteloitu, teoksia voi varata OUTI-verkkokirjaston kautta. Elokuvakeskuksen kirjasto liitetään kaupunginkirjaston logistiseen järjestelmään, minkä jälkeen lainaus kaikista OUTI-pisteistä on mahdollsita. Myös aineiston kaukolainaus tulee merkittävästi helpottumaan. Kirjaston aineisto tulee säilymään omana erillisenä kokonaisuutena Oulun Elokuvakeskuksen tiloissa.

Koska kokoelma on suhteellisen pieni ja aineisto on luetteloitu yleisistä kirjastoista poikkeavalla tavalla, nimekkeiden siirtäminen käsin tuntuu järkevimmältä vaihtoehdolta. Opiskelijatyönä tehdyn esiselvityksen perusteella arvioidaan, että kirjaston noin 7000 nimekkeestä vajaa puolet on OUTI-tietokannassa. Näiden nimekkeiden OUTI-tietokantaan vieminen vie arviolta 1,5 henkilötyökuukautta. Loppujen 4000 nimekkeen luetteloimiseen arvioidaan kuluvan aikaa 6 kuukautta, joksi ajaksi hankkeeseen haetaan hanketyöntekijää. Oulun kaupunginkirjaston omavastuutyönä tulisi suunnitelman mukaan olemaan hankkeen vetäminen, OUTI-tietokannasta löytyvien niteiden tallennus sekä OUTI-tietokantaan tehtävistä muutoksista aiheutuvista kustannuksista vastaaminen.

Samarbetspartners, arbetsgrupper: 

Oulun Elokuvakeskus

Projektet börjar : 
01/05/2014
Projektet avslutas : 
30/04/2015
 


Finansiering av ansökan
Ansökningssumma: 
€21 600
Egen finansiering: 
€9 000
Budget sammanlagt: 
€30 600
Övriga understöd som ansökts: 
€0
Övriga understöd som beviljats: 
€0

Förverkligad finansiering


Beslut
Beviljat stöd i euro: 
€0