Helmet-oopperakiertue 2018
Vuoden 2018 ELY-hanke   (Ei saanut rahoitusta)


Espoon kaupunginkirjasto
Kirjaston osoite : 
PL 1
02070
Yhteyshenkilön nimi : 
Jaana Tyrni
Puhelin : 
050-3301762
Sähköposti : 
jaana.tyrni@espoo.fi
Hankkeen tavoite: 

Helmet-oopperakiertue on osa Espoon, Helsingin ja Kauniaisten kaupunginkirjastojen pedagogista musiikkikirjastotoimintaa, joka tukee elinikäistä oppimista. Musiikkitoimittaja Minna Lindgren luennoi oopperasta taidemuotona neljällä erisisältöisellä luennolla Helmet-alueen kirjastoissa. Jokaisen luennon yhteydessä järjestetään konsertti, jossa esiintyy musiikin ammattilaisia, millä pyrimme varmistamaan tilaisuuksien korkean taiteellisen laadun. 

Tavoitteen seurannan mittarit: 

Osallistujien määrä tilastoidaan ja tilaisuuksista kerätään laadullista asiakaspalautetta. Tavoittelemme hankkeella asiakkaille hyvinvointia, oppimista ja yhteisöllisyyttä.

Kuvaus : 

HelMet-oopperakiertue toteutetaan pääkaupunkiseudulla seudullisena yhteistyönä ja se laajentuu kiertämään Espoon, Helsingin ja Kauniaisten kirjastoissa. Luennoitsijana toimii musiikkitoimittaja Minna Lindgren.

Luentokonserttien aiheet ovat seuraavat:
1600- ja 1700-luku: Monteverdistä Mozartiin
1800-luvun alkupuoli: Rossinista Meyerbeeriin
1800-luvun jälkipuoli: Verdistä verismiin
Uusi ooppera: Wagnerista tähän päivään

Kuhunkin kertaan sisältyy konsertti, jossa esitetään soolonumeroita, ensembleja ja kuorokohtauksia pianistin säestyksellä. Yleisön osallisuuden lisäämiseksi järjestämme sosiaalisessa mediassa virtuaalisen oopperakerhon, jossa yleisö voi osallistua ohjattuun kuunteluhaasteeseen sekä keskustella ja jakaa kokemuksiaan.

Tilaisuuksilla haluamme tavoittaa asiakkaita, jotka haluavat oppia uutta, mutta pitävät kynnystä työväenopistoihin tai konserttisaleihin lähtemiselle liian korkeana. Pääkaupunkiseudun kirjastojen asiakaskunta on monikulttuurista, joten hanke tarjoaa myös muista kulttuureista tulleille ihmisille mahdollisuuden tutustua oopperan maailmaan. Toivomme luentokonserttien inspiroivan myös muita tavallisella kirjastokäynnillä olevia ihmisiä, jotka eivät muuten tulisi hankkiutuneeksi tämän taiteenlajin pariin. Tilaisuuksia tullaan lisäksi markkinoimaan kohdennetusti mm. alueen yläkouluille ja lukioille sekä senioriyhdistyksille.

Yhteistyökumppanin nimi/nimet: 
Pääkaupunkiseudun oopperayhdistykset, kuorot ja musiikkialan oppilaitokset.
Aloituspäivämäärä : 
01/09/2018
Lopetuspäivämäärä : 
31/12/2019
 


Anomuksen rahoitus
Haettava avustus yhteensä: 
€20 000
Oma rahoitus yhteensä: 
€6 500
Budjetti euroissa yhteensä: 
€26 500
Haettu muu avustus: 
€0
Saatu muu avustus: 
€0

Toteutunut rahoitus
Koko budjetti: 
€0
Oma rahoitus yhteensä: 
€0
Muualta saatu avustus: 
€0
Yhteistyökumppanin rahoitusosuus: 
€0


Päätös
Myönnetty avustus euroissa.: 
€0

Hanke ei ole perustelumuistion mukaista kirjaston kehittämistä.